aktuális

Idén is ünnepi fénybe öltözik a Megyeri híd

Immár harmadik éve változtatja az M0-s autóúton található Megyeri híd pilonjait az ország legnagyobb, száz méteres karácsonyfáivá a Magyar Közút.

Az elmúlt három évben hatalmas érdeklődés övezet a Megyeri-híd zöld fényeit, amelyek monumentális karácsonyfaként magasodnak és kilométerekről jól láthatók. A nagy népszerűség miatt idén már december 3-tól, azaz az első adventi vasárnaptól zöldbe borul a híd két pilonja.

„Sőt, az ünnep fényét tovább emelve december 17-27. között csúcsdíszt és újdonságként a két pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is alkalmazunk majd, ezzel szó szerint feldíszítve az ünnepekre a monumentális karácsonyfát” – írja közösségi oldalán a Magyar Közút.

A közvilágítást leszámítva a híd összes világító berendezésén, fényforrásán speciális zöld fólia használatával változtatják át a népszerű hidat.

  1. Ha autóval mész át a hídon, semmiképpen se állj meg a leállósávon fotózni, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni.
  2. Aki szeretne pár emlékezetes képet készíteni, azt ne vezetés közben tegye. A 2-es főút felől közelítsétek meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthattok a helyszínre.
  3. Óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjatok át a hídon.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Még szintén érdekelheti...