aktuális

Lelki problémákban, függőségekben és krízishelyzetekben is segít a váci Új Esély Központ

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió váci Új Esély Központja azzal a szándékkal jött létre, hogy kiutat mutasson azoknak, akik lelki problémákkal küzdenek, vagy gondjaikat, illetve bánatukat eddig az alkohol, drogok és különböző gyógyszerek segítségével kívánták megoldani.

A szervezet, lapunkhoz eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: bár sokan sajnos csak legyintenek ilyen életutak hallatán, mi hiszünk abban, hogy ezeknek a történeteknek igenis lehet boldog a vége. Eldöntöttük, hogy minden hozzánk segítségért forduló ember felé segítő kezet nyújtunk, így adva új esélyt nekik arra, hogy mindent tiszta lappal kezdhessenek.

Mint írják: célunk, hogy hiánypótló szolgáltatásként, specifikusan a szenvedély és lelki problémával élőket felkészítsük az önálló döntéshozatalra, és segítsük őket az életük különböző területein történt elakadásaik feldolgozásában, valamint képessé tegyük a hozzánk forduló embertársainkat az önálló álláskeresésre. A segítséget kérők szükségleteit fókuszba helyezve számunkra a leghatékonyabb szolgáltatásokat igyekszünk biztosítani. Eltökéltek vagyunk abban, hogy a lehető legmagasabb színvonalú rehabilitációt biztosítsuk, majd segítséget nyújtsunk az ezt követő reintegrációban is.

A váci Új Esély Központ segítséget tud nyújtani:

szakorvosi konzultációban,

kedvezményes étkezés biztosításában,

lelkigondozásban,

munkavállalási tanácsadásban,

életvezetési tanácsadásban,

krízishelyzetben csomagok biztosításában,

információs tanácsadásban, útbaigazításban: mit hol érdemes keresni, munkavállalás, családi probléma esetén hová lehet fordulni, célzottan egészségügyi gond esetén kihez forduljanak,

szükség esetén mosási és higiéniai lehetőségek biztosításában,

közösségi programokban, klubfoglalkozásokban,

A központban magasan képzett, tapasztalatokkal rendelkező szakemberek várnak mindenkit, akik amellett, hogy nagyszerű emberek, munkájukat nap mint nap szolgálatként élik meg. Ez hajtja őket előre. Hisznek abban, hogy minden ember értékesnek lett teremtve, és feladatuknak érzik azt, hogy felkészítsék és segítsék azokat, akik ezt nehezen vagy egyáltalán nem tudják megélni a mindennapokban.

Kiemelt célunk, hogy az intézménnyel komplex segítséget nyújtsunk a hozzánk betérő embertársainknak. Mindezt természetesen: szeretettel, elfogadással és a legnagyobb tisztelettel – fogalmazott a szervezet.

A váci Új Esély Központ elérhető a 06 70 460 0688-as telefonszámon, vagy személyesen a Vác, Galcsek utca 8-10. szám alatt található intézményben is várnak mindenkit bizalommal.

Forrás: 0627.hu

Még szintén érdekelheti...