advent

Helyi kisvállalkozásoknak segít karácsonykor a Samsung SDI gödi gyára

Gödi kisvállalkozások által készített 7000 darab karácsonyi sütemény, 14.000 üveg lekvár és többezer karácsonyi dísz kerül a Samsung SDI dolgozóinak karácsonyi csomagjába. A vállalat célja, hogy az ajándékok beszerzésével a helyben működő vállalkozásoknak biztosítson jelentős bevételt.

Rendhagyó karácsonyi kezdeményezéssel járul hozzá gödi családi vállalkozások és egy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató alapítvány működéséhez a magyar autóipar elektromos alapokra történő átállásában meghatározó szerepet játszó Samsung SDI. A karácsony közeledtével a vállalat dolgozói olyan karácsonyi csomagot kapnak, amelyben többek között helyi pékség karácsonyi kalácsa,  teakészítő műhely adventi teája, a teához személyre szabott dekorációt és ajándékokat tervező kisvállalkozás teatojása és megváltozott munkaképességű, hagyományőrző mesterségekkel foglalkozó emberek gyertyái teszik még szebbé az ünnepet.

Az ajándékok csomagolását szintén megváltozott munkaképességű dolgozók végzik.

Szintén az ünnepi készülődés jegyében december 13-án és 14-én adventi vásárt szerveztek, amelyen szintén helyi vállalkozások termékeit lehetett megvásárolni. A munkatársak megkóstolhatták a kézműves hústermékeket, kolbászokat, szalámikat, valamint szeretteiknek vásárolhattak speciális horgolt játékokat, valamint kézzel készített karácsonyi dekorációkat.

A vállalat azért döntött úgy, hogy helyben szerzi be a munkavállalóinak szánt ajándékokat, hogy a kezdeményezéssel – a kisvállalkozások támogatása mellett – az országban működő nagyvállalatok számára is követendő példát mutasson. Amennyiben egy több száz, vagy ezer főnek munkát adó gyár figyelmet fordít beszerzéseinél arra, hogy lehetőleg helyi vállalkozások termékeit vásárolja, az azokban dolgozó családok százainak megélhetéséhez járulhat hozzá.

A Samsung SDI a karácsonyi csomagok beszerzése és az adventi vásár mellett számos további kezdeményezéssel segíti a helyi vállalkozásokat.  A dolgozóknak szervezett gyümölcs napokra 2023-ban több, mint három tonna gyümölcsöt szereztek be gödi zöldségesektől. Az újszülötteket segítő Babaverzum program keretében pedig az édesanyáknak készített csomagba kerülnek gödi kézművesek által készített babaruhák és játékok.

Még szintén érdekelheti...