advent

Megtelt Sződligeten a templom előtti tér, Janicsák Vecával zajlott az idei ZöldLiget Karácsony

A szervezők szerint igazi ünnepi este kerekedett a főtéren, a fotók tanúsága alapján is nagy volt az érdeklődés.

„Több száz ember, ünnepi hangulat, zene és forró italok – így ünnepelték a karácsonyt a ZöldLiget éves adventi nagyrendezvényén. „Varázslatos este! Köszönjük!” – így köszönték meg a szervezők a közösségi médiában a péntek koraesti ZöldLiget Karácsony című programra kilátogatóknak az érdeklődést. A hagyományos eseményre az Advent Sződligeten program keretében került sor és 2021 óta minden évben megrendezik, de a szervezők szerint idén minden korábbinál többen voltak a téren, ahol ezúttal Janicsák Veca adott koncertet.

Emlékezetes, 2021-ben a Misztrál, tavaly pedig Balássy Betty és Varga Feri adott koncertet a ZöldLiget Karácsony című rendezvényen. Idén Janicsák Veca, a számos országos tehetségkutatóból ismert népszerű énekesnő látogatott Sződligetre. A koncert előtt sor került a „Mennyből az angyal 2.0” rajzpályázat díjátadójára, a kis díjazottak egymás után érkeztek a színpadra és vették át a megérdemelt nyereményeket. Ezt követte az énekesnő koncertje, amely ráadásszámmal és nagy tapssal zárult.

A templom előtti téren eközben több kísérőprogram is zajlott: lehetőség volt Balkovics Márti és Tornay Gábor legújabb gyermekkönyve, a Guba bárány kalandjai megvásárlására és a készítőkkel is lehetett beszélgetni. Ezek mellett kürtőskalács, forralt bor és forró tea is segítette az átmelegedést. Az este folyamán kinyílt a főtéri adventi installáció 15. ablaka is, benne Lelkes Gergely művésztanár üzeneteivel, valamint meg lehetett tekinteni a beérkezett pályaműveket is.

Kiemelt kép: ZöldLiget/Facebook

Még szintén érdekelheti...