aktuális

Ön mit vár 2024-től? – kérdeztük Kammerer Zoltántól, Göd polgármesterétől

Ha csak nagyon röviden válaszolhatnék, akkor azt mondanám; azt várom, hogy 2024-ben is kitartson az a hatalmas lendület, ami 2023 második felében jellemezte Gödöt.

Tavaly májusi megválasztásomkor azt a célt tűztem ki magam elé, hogy a város újra stabilan működjön, és a korábbinál sokkal rendezettebb legyen. Az elmúlt hónapokban hozzákezdtünk a rendrakásnak kívül-belül, az utcákon és az intézményekben egyaránt. Komoly eredménynek tartom, hogy a képviselő-testületi munka most sokkal korrektebb keretek között zajlik, elértük, hogy a sokszor éjszakába nyúló veszekedések és rendkívüli ülések helyett általában elég a szokásos havi egy tanácskozás, ahol hangos viták és személyeskedés nélkül születnek meg a fontos döntések, így sokkal eredményesebben lehet egy város ügyeit irányítani.

Első intézkedéseim egyikeként rendeztem a régóta kritikus városi zöldhulladékügyet. Önkormányzati segítséggel a helyi hulladékkezelő nyártól lehetővé tette a zöldhulladék ingyenes leadását és a háztól elszállítást is biztosítja a cég. Olyan helyeken is lenyírtuk a füvet, ahol előtte évekig nem gondozták a közterületet – 2024-ben még több részt szeretnénk bevonni a gondozásba, a fásítási és virágosítási programba. A gödiek leginkább egy élhetőbb, egészségesebb városra vágynak, ahol jó minőségűek az utak és a járdák, jó a közvilágítás, újra üzemel a korábban bezárt posta, valamint van elég hely a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban.

Ezen területek mindegyikén történt érdemi előrelépés, lezajlott több, a helyi közlekedés szempontjából fontos út felújítása, adtunk át új járdát, négy utca aszfaltozása mellett újabb négy tervezése folyik, tavasszal pedig indul majd a komplex közvilágítási program. Megvettük a Magyar Posta Zrt.-től a felsőgödi posta épületét, amit rövidesen újra nyitunk, és a város vagyona egy másik ingatlannal, az új bölcsőde épületével is bővül, amelyre egy pályázaton 840 millió forintos támogatást nyertünk. Szerencsére sikerült rendeznünk a város kapcsolatát a Samsung SDI-vel is. Korrekt párbeszéd alakult ki a cégóriás és Göd között, a gyár vezetősége tartja a korábbi ígéretét a helyi sport- és kulturális élet támogatására és a város szépítésére. Ettől függetlenül tavaszra elkészülhet a hat monitoringkút, így saját adataink lesznek a gödi talajvíz állapotáról, mert számunkra az itt élők biztonsága az első, és ebből nem engedünk.

Az újévben folytatjuk a színvonalas városi rendezvények sorát. Tavaly városunkban rendeztünk Nyárzáró Fesztivált, kakaóscsiga-, lecsó- és sörfesztivált, Gödi Adventet, most pedig január második szombatján megszervezzük az I. Kolbásztusa – kolbásztöltő versenyt, ahova mindenkit szeretettel várunk! A célunk, hogy a havonta, kéthavonta megrendezett eseményekkel összehozzuk a különböző generációkat, és egy összetartó közösséget építsünk Gödön.

Forrás: Dunakanyar Régió 2024. január 12-i lapszám

Még szintén érdekelheti...