aktuális

Ön mit vár 2024-től? – kérdeztük Juhász Attilát, a gödi Piramis Építőház Kft. tulajdonosát.

Nem volt könnyű éve a hazai építőiparnak. A régió vezető építőanyag kereskedelmi cégénél ennek ellenére is a fejlesztéseké volt a főszerep, megnyitották új építőanyag és barkács áruházukat Gödön. Hogyan élte meg ezt a helyzetet, és hogyan látja a térség fejlődését, erről kérdeztük a cégvezetőt.

A Piramis Építőház Kft. az új, nagyméretű modern ügyfélbarát áruházának megnyitásával mintha fricskát mutatna a válságnak. Minek köszönhető ez?

Mindig is szilárd alapokon nyugvó vállalkozást akartam felépíteni, innen is származik a Piramis elnevezés. A nehéz időszakok felülírják a korábbi elképzeléseket, de akinek nem kell kapkodnia, annak ez lehetőséget ad a folyamatok újragondolására. Az áruház nyitása egyfajta kényszer is volt,
egyrészt helyet kívántunk biztosítani az új termékköröknek, mint például a barkácsáruk, festékek, csempe, szaniter, valamint a wellness termékkörnek. Fontos szempont volt továbbá, hogy az ügyfeleinknek, és a munkatársainknak is minőségi környezetet tudjunk teremteni. Ez tette lehetővé, hogy a visszaesést ne válságként, hanem kihívásként éljük meg, és a fejlesztésekre tudjunk koncentrálni.

Hogyan látja az építőipar következő éveit és a régió fejlődését?

Minden feltétel adott ahhoz, hogy ismét növekedési pályára álljon az építőipar, amelyet én az idei év második felére várok. A kamatok csökkennek, piaci alapon már 7 százalék alatt is kapható építési hitel, amely megítélésem szerint tovább fog mérséklődni, itt a CSOK+, a Falusi CSOK, a babaváró hitel,
amelyek akár kombinálhatók is, az építőanyag árak pedig jelentősen mérséklődtek. Jó hír, hogy jelen helyzetben építőipari szakembert is könnyebb találni, tehát most egy szerencsés belépési pont van annak, aki építkezne vagy felújítaná az ingatlanát.

Milyen szerepet játszhat ebben a Piramis Építőház?

A céljaink nem változtak, azt szeretnénk, ha továbbra is a térségünk legmeghatározóbb kereskedése lennénk, és az ügyfeleinket tudjuk segíteni a gondtalan otthonteremtésben. Megítélésem szerint azok a további fejlesztések, amelyeket az idei évre elterveztünk, ezeket a céljainkat nagyban fogják támogatni.

Forrás: Dunakanyar Régió 2024. január 12-i lapszám

Még szintén érdekelheti...