Sport

Novák Katalin 2024-et a mozgás évévé nyilvánította

Novák Katalin köztársasági elnök 2024-et hivatalosan is a mozgás évé nyilvánította. Az erről szóló köztársasági elnöki határozatot csütörtökön Gyulán írta alá a Békés vármegye-járáson tartózkodó államfő – közölte a Sándor-palota kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

    A köztársasági elnök határozatában felkérte az állami és a civil szféra képviselőit, hogy a rendelkezésükre álló eszközök útján tegyék meg mindazokat az intézkedéseket, amelyek mindenki számára elérhetővé teszik a testmozgást, és hozzájárulhatnak az egészséges, aktív életmódra törekvő személyes elhatározások sikeres megvalósulásához.

Békéscsaba, 2024. január 25. Novák Katalin köztársasági elnök (b) szelfit készít szerb néptáncosokkal a „Fõzz és Segíts” rendezvényen, egy nemzetiségi és gasztronómiai forgatagon a békéscsabai CsabaParkban 2024. január 25-én. Az államfõ kétnapos látogatásra érkezett elõzõ nap Békés vármegyébe. MTI/Máthé Zoltán

    Novák Katalin támogatja és szorgalmazza továbbá az állami és a civil szféra képviselőinek erőfeszítéseit és együttműködését olyan rendezvények, programok, kezdeményezések megvalósítása érdekében, amelyek hozzájárulnak az egészséges életmód kialakításához és fenntartásához, valamint Magyarország szépségeinek a felfedezésére ösztönöznek.

    A köztársasági elnök a magyar családokat, baráti, iskolai és munkahelyi kisközösségeket arra biztatja, hogy legyenek elkötelezettek a mindennapos testmozgás és az aktív kikapcsolódás mellett. Ha tehetik, induljanak el például az Országos Kéktúra útvonalán, a folyamatosan bővülő kerékpáros úthálózaton és használják ki a folyóink adta vízitúra-lehetőségeket.

    A mozgás éve célkitűzéseinek hatékony megvalósítását sportszakmai tanácsadói kör segíti.

    A közlemény kiemeli: aktív, egészséges életmóddal hosszú éveken, évtizedeken keresztül élhetünk teljes és kiegyensúlyozott életet, lehetünk ott gyermekeink, unokáink mellett. A mozgás jelentős mértékben elősegíti a mentális egészség megőrzését, a szellemi teljesítőképesség javulását. Az egyéni aktív életmód közösségi szinten jelentős hatással bír, nagymértékben hozzájárulva egy ország teljesítményének, gazdasági helyzetének javulásához.

    „Elköteleződve a sportolás, a mindennapos mozgás, az egészséges, aktív életmód népszerűsítése, valamint a magyar családok aktív kikapcsolódásra történő ösztönzése mellett, figyelembe véve, hogy 2024-ben labdarúgó Európa-bajnokságot és Nyári Olimpiai Játékokat is rendeznek, a 2024. évet ezúton a Mozgás Évévé nyilvánítom” – rendelkezett a köztársasági elnök.

    Novák Katalin először újévi köszöntőjében fogalmazta meg: „Legyen 2024 a mozgás éve is!”

Forrás: MTI
Január második vasárnapján a Börzsönyben túrázott Novák Katalin köztársasági elnök.

Még szintén érdekelheti...