fejlesztés

A nagy fejlesztések mellett a kisebb munkálatok is a Tóvárosban és a Toldi-Dombliget Lakóparkban élők életminőségét javítják

Dunakeszin az elmúlt közel másfél évtizedben jelentős fejlesztések valósultak meg, melyek között a közelmúlt egyik meghatározó, a Tóvárosban és a Toldi-Dombliget Lakóparkban kiépített több kilométer hosszú csapadékvíz-elvezető vezeték kiépítése volt. A beruházásnak köszönhetően megszűntek a nagy esőzések okozta pincei beázások, az utcákat elárasztó víztenger.

A fejlesztés megoldotta – a leginkább sújtott – Toldi-Dombliget Lakópark csapadékvíz elvezetését, ám a nagy esőzésekkor a Kossuth Lajos utca és – a Tóváros felőli – belső szervizútja közötti szakaszon alkalmanként jelentős mennyiségű csapadék gyűlik össze az útpályáról. A problémát három ütemben oldja meg az önkormányzat – jelentette be a helyszínen Sipos Dávid alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

-A nagy esőzések idején az útpályáról lefolyó víz a lakópark tóvárosi oldalán kialakult mélypontokon, árkokban gyűlik össze, ahonnan gyakran átfolyik a szervizútra is. Sajnos a Magyar Közút Zrt. nem tökéletesen építette ki az útpályáról lefolyó csapadékvíz elvezetését – mutatott rá a műszaki problémára a körzet önkormányzati képviselője.

Sipos Dávid alpolgármester a helyi sajtónak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy a kivitelezési munkálatokat több ütemben valósítják meg. A vízgyűjtő árok elkészült, következik a befolyók tisztítása és kiszélesítése.

– Harmadik lépésként a vízelvezetőt bekötjük a két évvel ezelőtt kiépített csapadékvízrendszerbe, ami azonban nem lesz egyszerű műszaki feladat, mert a vízelvezető mélyebben van, mint az esővíz-elvezető gerincvezeték. Így nem működik a gravitációs elv, ezért egyéb műszaki megoldást alkalmazunk, de addig is enyhíti a problémát az új árok – tette hozzá a körzet önkormányzati képviselője, aki elmondta, hogy a lakók hétköznapi életminőségét érintő problémák megoldása érdekében jelentős fejlesztéseket valósítottak meg Dióssi Csaba polgármester irányításával.

– Az elmúlt években épült ki a csapadékvíz-elvezető gerincvezeték, tavaly ősszel adtuk át a Kossuth utca-Széchenyi utcai körforgalmi csomópontot, amely rendkívül pozitív változást eredményezett a térség közlekedésében. Noha a Kossuth Lajos utca állami fenntartású, ám a gépjárművel közlekedők mindennapi nehézségeinek felszámolása érdekében az önkormányzat jelentős városi forrást fordított a közlekedőknek naponta rendkívül sok bosszúságot okozó probléma megoldására.

A körforgalom szeptemberi átadásával szinte azonnal megszűnt a korábban tapasztalt többirányú torlódás, a mindennapos közlekedési dugó. Az egyik ingatlanra történt gázbekötés miatt csak a napokban tudtuk teljessé tenni a beruházást a kanyarodó ívben kivitelezett virágosítással – ismertette Sipos Dávid, aki újságíró kérdésre elmondta, hogy a városi önkormányzat támogatásának, az eredményes együttműködésnek köszönhetően jelentős fejlesztések valósultak meg a tóvárosi körzetben, hiszen elég csak a fentebb említett két nagy horderejű beruházásra utalni, ami mellett megépült az új víztorony a Toldi utcában, elkészült az okoszebrával ellátott gyalogosátkelő a Kossuth Lajos utcában, éppen ott, ahol most az esővíz elvezetését oldják meg.   

Vetési Imre

Fotó: filmkovacs.hu

Még szintén érdekelheti...