aktuális

Szövetségben Sződligetért: civil szervezetek támogatják dr. Somogyi István indulását a polgármester-választáson

„2024. február 12-én Sződliget két jelentős civil szervezete, a Civilek Sződligetért
Egyesület (CISZE) és a ZöldLiget – Baráti Kör Sződligetért Egyesület (ZöldLiget) hivatalosan is együttműködésre lépett Dr. Somogyi István polgármester-jelölt kampányával” – olvasható a szerkesztőségükbe eljuttatott közleményben.

„Az együttműködési megállapodást a felek tárgyalásai és a szervezetek közgyűlései előzték meg. A szerződés létrejöttével az elkövetkező hónapok során a két közösség összehangolja munkáját és a megállapodásban foglaltak szerint segíteni is fogja azt, mert egy jelölti kampány megfelelő hátterének biztosításához nagy pártok helyett a civilek összefogása kell.
Fontos elem a megállapodás létrejöttekor, hogy a civilek együtt kötelezik el magukat az összefogás mellett és a pártoskodás, a pártpolitikai megosztottság ellen – helyett a sződligetiek igazi, régóta megoldatlan problémáinak megoldására helyezik a hangsúlyt. A cél egy valódi alternatíva felépítése, ezért a következő időszakban háttérbeszélgetéseken és utcai fórumokon gyűjtünk visszajelzéseket, információkat – ilyen volt a hétvégén a sződligeti lakóparkban tartott konstruktív találkozó is, amin rengeteg problémát tudtunk átbeszélni, megoldási javaslatokon
gondolkodni.
Mindenkit arra hívunk, hogy építsük együtt Sződligetet!”- írják a közleményt kiadók.

Tóth István, dr. Somogyi István, Papp István

Még szintén érdekelheti...