fejlesztés

Újabb parkolók épültek a Barátság útján

Dunakeszin a közelmúltban 20 új parkoló került kialakításra a Barátság útján. Ezekre nagy volt az igény, hiszen több helyen már a zöldfelületen álltak le a lakótelepen élők autóikkal. Bár teljes mértékben nem tudnak minden igényt kielégíteni, mégis azon fáradozik Seltenreich József, a körzet önkormányzati képviselője, hogy még több parkolót építsenek. Emellett a képviselő a terület teljes körű felújításában gondolkodik, mint például a szervizút, a zöld felületek megújítása, a játszótér szépítése és a közlekedés biztonságosabbá tétele.

Jelenleg 20 parkolóhelyet tudtak kialakítani, de amikor elkészül a teljes projekt, reménye szerint a rokkant parkolók tekintetében is lesz előrelépés – mondta a képviselő. A parkolóhelyek kialakításánál a zöldfelületekre vigyáztak és csak azokat a területeket építették be, amelyeket már eddig is erre a célra használtak, illetve nem volt rajta zöld felület.

Seltenreich József, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a város vezetőivel együttműködve a valós lakossági igényekre reagálnak

A képviselő elmondta, hogy a területen a Kőrösi parkhoz hasonló új parkot is kialakítanak, ám parkoló építést és a park kialakítását komplexen kezelik. A projekt első lépése a parkolók kialakítása volt, melyet a szervizút felújítása követ.

Tavasszal kezdődik a szervizút felújítása

Ezt a munkát tavasszal kezdik el a szemetes konténerek kulturált helyezésével. Ezt követi az útfelújítás, a gyalogos sáv felfestése, hasonlóképpen a másik oldalhoz, amit már a Barátság útja elején az elmúlt időszakban elvégeztek. Seltenreich József kiemelte: szeretné, ha a zöldfelület rendezése is megtörténne, mivel az a korábbi munkálatok miatt sok helyen sérült. Az elképzelések között szerepel még a Barátság útja végében lévő kis játszótér megújítása is. A terület közlekedését érintő változást is terveznek, a másik oldalhoz hasonlóan egyirányúvá válnának az utak is, ami nagyobb biztonságot jelent majd.

Valós lakossági igényekre reagálunk

A kérdésre, hogy a Barátság úti lakótelepen – különösen a házakhoz közel – máshol terveznek-e még valamilyen parkolóépítést, Seltenreich József elmondta, hogy folyamatosan nézik, hol lehet még kialakítani parkolókat úgy, hogy a zöldterület ne essen áldozatul. Elképzelhető az is, hogy olyan felújításokat végeznek a parkolókon, ami esetleg bővüléssel is járhat. – Munkánk során arra koncentrálunk, hogy valós lakossági igényekre reagálva oldjuk meg a problémát – jelentette ki az önkormányzati képviselő.

A parkolóhelyek kialakítása mellett igyekeznek megőrízni a zöldfelületet is

A közeljövő céljai közt szerepel még a Kőrösi iskola melletti közlekedési rend tervezése, ahol szintén kialakulhatnak majd új és kulturált parkolóhelyek. Itt nemcsak parkolási kérdésben szeretnének előre lépni, hanem a közlekedés biztonságában, különös tekintettel az iskolába és iskolából hazafelé közlekedő gyerekekre.

Hogy milyen és mennyi ideig tartó lezárásokra lehet számítani a tervezett munkákkal kapcsolatban, erre a kérdésre a képviselő még nem tudott konkrét választ adni, azonban köszöni az itt élők türelmét, hiszen már az elmúlt időszakban is sok olyan munka folyt, ami miatt nekik türelmesnek kellett lenniük.

(B. Szentmártoni)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...