fejlesztés

Kültéri fitneszparkot avattak Dunakeszin

A Duna-parti kerékpárút közelében, a hamarosan kiteljesedő, teljes arculatát elnyerő Malomárok lakópark peremén, a Dessewffy Arisztid parkban – széles körű összefogással épített – kültéri fitneszparkot avattak hétfő délelőtt.

Mint azt a fitneszpark átadásakor Csoma Attila, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, a lakóparkban és a környező utcákban nagyon fiatalos és nagyon összetartó lakóközösség él, akik szorgalmazták a szabadtéri sportpark megépítését a 2021-ben átadott játszótér mellé.

Rácz Emese, a Természetesen Dunakesziért Egyesület elnöke, Dióssi Csaba polgármester, Csoma Attila önkormányzati képviselő

– Nagy örömmel karoltam fel az ötletet, mert én is úgy gondoltam, hogy a pár tíz méterre lévő játszótér mellett ideális lehet egy sportpark megnyitása, hiszen amíg a kisebb korosztály tagja a játszótéren játszik, addig apuka, anyuka esetleg egy kicsit mozoghatna a sporteszközök segítségével – idézte fel Csoma Attila.

A körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a fitneszpark építését a terület átadásával támogatta az önkormányzat, míg a Természetesen Dunakesziért Egyesület egy sikeres pályázatnak köszönhetően előteremtette a beruházás anyagi forrásait.

Dióssi Csaba polgármester is az összefogás jelentőségét és eredményességét hangsúlyozta.

– Ez a kültéri fitneszpark is ékes bizonysága annak, hogy mindenki odateszi magát Dunakeszin! Ezért jó ez a város! – emelte ki a városvezető, aki felidézte, hogy 2006-ban, a korábbi képviselő-testület döntött a terület beépítéséről, ahol felépült a Malomárok lakópark.

– Az itt élő lakossággal, a képviselő úrral együttgondolkodva és közösen cselekedve folyamatosan azon munkálkodunk, hogy a lakópark és a környezete a legjobb és leginkább igényelt fejlesztések megvalósításával szolgálja a helyi közösséget – jelentette ki Dióssi Csaba. A polgármester példaként említette a 2021-ben átadott játszóteret, a parkolók építését, a kültéri fitneszparkot, melyet új járda kapcsol össze a játszótérrel, a lakóparkkal.

Külön hangsúlyozta: az önkormányzat a lakosság és az önkormányzati képviselő elképzeléseit, igényeit felkarolva a terület tulajdonosaként, gesztorként támogatta a tervek megvalósítását.

– Jóérzéssel mondhatom, hogy a népszerű – akár a mikró közösségek igényeit szolgáló – projektek megvalósításában nagyon erős az összefogás Dunakeszin. Az önkormányzat értékteremtő, közösségépítő tevékenységében nagy segítségünkre vannak a civil szervezetek, melyekkel örömmel dolgozunk együtt. Ezúton is köszönöm a Természetesen Dunakesziért Egyesületnek, hogy a sikeres pályázatuk révén elnyert pénzügyi forrásból felépítették a kültéri fitneszparkot – hangzottak a polgármester elismerő szavai, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik hozzájárultak a fitneszpark megépítéséhez, a környezet fejlődéséhez.

– Nagy örömünkre szolgált, hogy a város polgármestere, Dióssi Csaba az első perctől kezdve támogatta a fitneszpark építésének ötletét, aminek köszönhetően benyújthattuk pályázatunkat a megvalósítás költségeire a Pest vármegyei Civil Támogatási Alaphoz. A lokálpatrióta ember büszkeségével mondhatom, hogy a sporteszközök beszerzésére és az építés költségeire elnyertük a pénzügyi forrást, így ma jó szívvel adjuk át a városnak a megépített kültéri fitneszparkot, amely reményeink szerint sokaknak kínál kiváló sportolási lehetőséget – mondta Rácz Emese, a Természetesen Dunakesziért Egyesület elnöke.

Az avató beszédek után két kiváló sportember, Huller Dániel, a VSD atlétája és Kundlya Zsófia, a lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízott, a VSD Cheerleader Szakosztályának vezetője a polgármesterrel együtt azonnal „tesztelte” a sporteszközöket, melyek között van hasizom-, hátizom-, lábizom-erősítő is.

(Vetési)

Fotó: filmkovacs.hu

Még szintén érdekelheti...