fejlesztés

A gyerekek nagy örömére egy tűzoltóautó is készült a Szent István parki játszótérre

Nincs olyan fiúgyermek, aki ne jönne lázba, ha tűzoltóautót lát, még nagyobb az öröme, ha be is ülhet a járműbe. Dunakeszin, a Barátság lakótelepen a Szent István parki játszótéren március 20-án délután ünnepélyes keretek között adtak át egy új játszóeszközt, egy tűzoltóautót és mászókát. Ám ez alkalommal megérkeztek az igazi tűzoltók is, a Dunakeszi Fót Önkéntes Tűzoltó Egyesület autójába is beszállhattak a gyerekek.

A városban nagy figyelmet fordítanak a játszóterek karbantartására, felújítására. A 23 játszótérből az elmúlt időszakban 14-et felújítottak, illetve folyamatban van a felújításuk, a közeljövőben pedig egy új játszótér is átadásra kerül.

Dióssi Csaba polgármester örömmel nyilatkozott a helyi sajtó képviselőinek az újabb játszótér megnyitásáról

Nos, térjünk vissza a Szent István parki új játszóeszközre, a tűzoltó autóra, melyet Dióssi Csaba polgármester adott át. Mint mondta, ennek a játszóeszköznek az átadása után biztosan lesznek szimbolikusan elnevezett játszóterek, talán ez lesz a tűzoltóautós játszótér. A polgármester jó egészséget kívánt az új játszóeszköz használatához és köszönetét fejezte ki a tűzoltóknak, akik eljöttek és jelenlétükkel segítettek a tűzoltó játszótérnek hangulatot adni. Köszönetét fejezte ki Juhos Márton és Seltenreich József önkormányzati képviselőnek, akik kezdeményezői és segítői voltak, hogy ez az új játszóeszköz megvalósulhasson.

A polgármester köszönetét fejezte ki Seltenreich József és Juhos Márton önkormányzati képviselőnek, akik kezdeményezői és segítői voltak, hogy ez az új játszóeszköz megvalósulhasson

A kérdésre, miért fordít a város nagy gondot a játszóterekre, Dióssi Csaba elmondta: „Azt gondolom, azon túl, hogy egy nagyon jó kültéri játéklehetőség a gyerekeknek, emiatt egyre jobban felértékelődik. Szülőként és nagyapaként is mondhatom, hogy minden olyan, ami el tudja hozni a gyerekeket a számítógép és a TV elől az jó dolog. Bízom benne, hogy itt most már olyan játékok vannak, amik erre képesek. Azonkívül egy nagyon jó találkozóhely, közösségépítő lehetőség nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is. Itt a város talán legnagyobb játszóterén vagyunk – bár a Katonadomb az még nagyobb -, csak ez egy klasszikus játszóterünk. Mint említettem, nemcsak a kisgyerekeknek és nemcsak játszótér szinten, hanem mindenkinek ez egy igazi közösségi hely, találkozóhely, ahol jó időben jó együtt eltölteni a napot.”

Telitalálat volt a tűzoltó játszótér felépítése…

Mielőtt döntött a városvezetés, hogy milyen játszóeszköz kerüljön a Szent István parkba, előtte megkérdezték az itt élőket, hogy mit szeretnének, mondjanak véleményt. A legtöbben a tűzoltóautó mellett voksoltak – tudtuk meg. Dióssi Csaba polgármester szerint jól sikerült a választás, érdemes volt meghallgatni a közösségi véleményeket.

Ami pedig a jövőt illeti, folytatódik a játszótér-játszóeszköz felújítási folyamat. Legközelebb a Kazinczy utcai játszótéren is hasonlóan emblematikus játék kerül majd felavatásra. Míg a Szent István téri játszótéren a tűzoltóautó dominál, addig ott egy űrhajó lett felépítve – hallottuk a polgármestertől.

Tonhauser Erdei Dóra a kislányával érkezett a játszóeszköz avatóra. Mint mondta: nagyon szeretik a játszóteret, sok időt töltenek itt. A kezdetektől figyelemmel kísérték a tűzoltóautónak a felépítését.

Tonhauser Erdei Dóra: jó itt élni, én nagyon szeretek dunakeszi anyuka lenni…

„A kislányom nagyon sokszor ide is futott, hogy lássa a történéseket, hogy éppen milyen munkálatok zajlanak. Nekem más városokban is élnek barátnőim – ők is már anyukák – és bevallom, nagyon irigykednek arra, hogy Dunakeszin milyen szuper új játszóterek épülnek. Úgyhogy jó itt élni, én nagyon szeretek dunakeszi anyuka lenni, nemcsak azért, mert meghallgatnak, hanem azért is, mert kikérik a véleményünket, illetve szavazhattunk arról is, hogy milyen új játékelemek kerüljenek a játszóterekre. Büszkék is vagyunk a játszótereinkre, és alig várjuk, hogy az összes új játszóteret kipróbáljuk. A következő a rakétás játszótér lesz.”

(B. Szentmártoni)

Fotó: filmkovacs.hu

Még szintén érdekelheti...