fejlesztés

Elektromos töltőállomást telepítenek Dunakeszin és Fóton

Csaknem 1,2 milliárd forint támogatást kapott elektromos töltők telepítéséhez az MVM Mobiliti Kft. – közölte a társaság az MTI-vel.

    Az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) hozzájárulásával 20 helyszínen 4-4 darab, egyenként 150 kilowatt teljesítményű töltőoszlop épül a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) közúthálózat egyes szakaszain. A MVM ULTRA II 2023 egyike azon európai projekteknek, amelyek elektromos töltőállomások és hidrogéntöltő-pontok telepítésével, valamint repülőterek villamosításával segítik a zöld megállapodás teljesítését – írták.

    Az MVM Mobiliti 2022-ben is kötött támogatási szerződést elektromos töltőállomások telepítésére. A forrás felhasználásával idén Budakalászon, Csömörön, Dunakeszin, Fóton, Kecskeméten, Maglódon, Miskolcon, Székesfehérváron, Szolnokon és Törökbálinton építenek gyorstöltőket – olvasható a közleményben.

    A 2011-ben alapított társaság 2017-ben hozta létre az e-mobilitás üzletágat, majd 2018-ban megkezdte a közcélú elektromos töltőállomások telepítését. Saját beruházásokkal és a partneri megállapodások révén már csaknem 1500 töltési pontot hoztak létre – írták a honlapjukon.

    Az MVM Mobiliti Kft. nyilvános beszámolója szerint 2021-ben 1,15 milliárd forintos, 2022-ben majdnem 2 milliárd forintos árbevétellel zárt,  a két évben csaknem azonos mértékű, 430 millió forint körüli veszteség mellett.

Még szintén érdekelheti...