Sport

A II. Dunakeszi Sportgála díjazottjai: Volentics Anna, Huller Dániel, Bottyán Tibor

A II. Dunakeszi Sportgála nyitányaként felcsendülő Dunakeszi dala, a város életét, környezeti és épített értékeit, a település fejlődését hűen reprezentáló kisfilm magával ragadó érzelmi hullámai repítettek bennünket a helyi közösség óriási „tengerén”, hogy együtt ünnepeljük Dunakeszi közel négyszáz eredményes sportolóját, a kiváló edzőket, a sikerekhez vezető utat építő pedagógusokat, sportvezetőket, a szülőket…

A Magyarság Sportcsarnokát péntek délután megtöltötték a VSD szakosztályainak sikeres és eredményes sportolói, iskoláink sikert sikerre halmozó kiváló diáksportolói, edzőik és tanáriak. A kiválóan szervezett rendezvény háziasszonya, Kundlya Zsófia, a VSD Cheerleaders szakosztályvezetője, a lakossági kapcsolatokért felelős önkormányzati megbízott köszöntötte az ünnepelt sportolókat, sportvezetőket, edzőket. Az egykori kiváló és eredményes sportoló ünnepi megnyitójában bejelentette, hogy a tavalyi évet eredményekben és létszámban is túlszárnyalva még több sportolót köszönthetnek a II. Dunakeszi Sportgálán, akiknek a város közössége nevében szívből gratulált. Köszönetet mondott a sportoló fiatalok felkészítését segítő edzőknek, a sportolók mögött álló családoknak.

Kundlya Zsófia, a rendezvény háziasszonya

– Engem is megérintett Dunakeszi dala és a kisfilm, amely mindig jelentős érzelmi hatással van rám – kezdte ünnepi beszédét Dióssi Csaba polgármester, aki az épülő diáknegyedre utalva hozzátette: hamarosan új filmet készítünk, mert már teljes pompájában látható a szeptemberben megnyíló iskolaváros.

Dióssi Csaba polgármester: Dunakeszi bajnokait ünnepeljük

– E jeles napon Dunakeszi eredményes sportolóit, Dunakeszi bajnokait ünnepeljük. Ünnepelni jöttünk, hogy elismerjük azokat az eredményeket, amiket elértetek, az eredményekhez kötődő teljesítményt, a munkát, a kitartást, az elkötelezettséget és mindent, ami az eredményes sporthoz szükséges – fogalmazott a városvezető, aki felidézte, hogy éppen 110 évvel ezelőtt, 1914. március 1-jén alakult meg a VSD elődje, az alagi sportklub.

Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere

– Huszonkilenc lelkes sportember hozta létre a sportegyesületet, amely a kezdeti időkben a mai Szilágyi utca, Tisza utca, Bocskai utca, Munkácsi utca által határolt területen működött, ahonnan 1947-ben költözött át a Fóti úti sporttelepünkre – ismertette a polgármester, aki felvázolta azt a hatalmas sporttörténeti ívet, melynek bizonysága, hogy ma már közel 3000 igazolt sportolója van a VSD-nek, és ma közel négyszáz kiválóságot ünnepelhetnek.

A város polgármestere kiemelte: az önkormányzat folyamatosan támogatja Dunakeszi sportéletének fejlesztését, biztosítja az utánpótlás és tömegsport számára az eredményes működés feltételeit.

– Fontos számunkra, hogy minél több dunakeszi lakost bevonjunk a sportba, akik rendszeresen sportolnak, mozognak. Örömmel tölt el bennünket, hogy rendkívül eredményes munkát végeznek az utánpótlás-nevelésben tevékenykedő szakemberek, akik a tehetségek gondozásával megalapozzák a versenysportot. Ti már példát mutathattok a többieknek – mondta az ünnepelt sportolóknak –, ti már megéreztétek a siker ízét, hogy milyen valamiben eredményesnek lenni – jelentette ki a polgármester, aki hozzátette: higgyétek el, hogy az élet minden területén – mint a sportban is – a célok, a sikerek eléréséhez szorgalomra, kitartásra, erőfeszítésre van szükség.

A polgármester örömét fejezte ki, hogy immár a második sportgálán ünnepelhetik a város kiváló sportolóit, akik között legalább hárman vannak, akik jó eséllyel kijutnak a párizsi olimpiára.

Dióssi Csaba befejezésül gratulált az ünnepelt sportolóknak, az edzőknek, köszönetet mondott a fiatalok sportolását támogató szülőknek, a pedagógusoknak és a sportvezetőknek.

Seltenreich József sportigazgató: Dunakeszi sportélete ma virágzik

Seltenreich József, Dunakeszi város sportigazgatója egy vallomással kezdte beszédét, melyből megtudhattuk, hogy szívéhez legközelebb a Dunakeszi Sportgála áll. – A mai nap a sport ünnepe Dunakeszin! Sajnos ma már nem lehet közöttünk Ibrányi Márta, akivel az elmúlt több mint harminc évben mindvégig együtt dolgoztunk a város sportéletéért, együtt tettük le az alapkövet. Márta – sokak Márti nénije – mindig itt lesz velünk! Az ő személyisége, vidámsága, a gyerekek és a sport iránti rajongása, lankadatlan energiája meghatározta Dunakeszi sportéletét – méltatta a közelmúltban elhunyt, városszerte szeretett és tisztelt testnevelő tanár emberi nagyságát.    

Seltenreich József, Dunakeszi sportigazgatója

Seltenreich József bejelentette, hogy Ibrányi Márta emlékére egy díjat alapítottak, mellyel minden évben azt a személyt tüntetik ki, aki a legendás szakember, a kiváló pedagógus életútjához méltó teljesítménnyel szolgálja Dunakeszi sportéletét.
– Dunakeszi sportélete ma virágzik – folytatta a sportigazgató. – Fantasztikus ez az érzés, hogy idáig jutott harminc év alatt Dunakeszi sportja és a sportolók száma, és azok a sportlétesítmények, amikről álmodni sem mertünk még harminc évvel ezelőtt. Most itt vagyunk éppen egy olyan modern sportcsarnokban, ami három évtizede még álomként se vetődött fel a fejünkben. De van még rengeteg új tornaterem, sportpálya, uszoda, sportcsarnok, kültéri edzőpályák, amikkel ma már ezek az eredmények elérhetők, és amivel már lehet dolgozni, szép eredményeket elérni. Én kívánom mindannyiótoknak, hogy kövessétek azt a példát, amit Ibrányi Márti elénk tett. Ha sportolók vagytok, akkor a sportban, ha edzők, ha sportszakemberek, akkor abban a munkában, mert ha követitek ezt a szellemiséget, akkor biztos vagyok benne, hogy sikeresek és boldogok lesztek. Mert Márti ilyen volt. Vidám, boldog és kiegyensúlyozott volt, amikor a felnőttek és a gyerekek között lehetett. Én kívánom nektek, hogy ezt megéljétek ti is a sportban és az életetekben egyaránt – hangzott Seltenreich József jókívánsága.

Az Ibrányi Márta edzői díjat Bottyán Tibor vehette át

A városi sportigazgató beszéde után Dióssi Csaba polgármester bejelentette, hogy az Ibrányi Márta edzői díjat elsőként Bottyán Tibor, a VSD atlétikai szakosztályának vezetője veheti át.

Dióssi Csaba, Bottyán Tibor, Seltenreich József

„Bottyán Tibor atlétaként 1983-tól Maracskó Pál edző irányításával készült a versenyekre. A korosztályokat végigjárva először összetett, majd közép-, végül hosszútávfutóként versenyzett. 27 évesen hagyott fel a versenyszerű sportolással. Maracskó Pál mellett Fancsali András és Zemen János mesteredzők voltak a nevelőedzői. A sport annyira beleivódott a mindennapjaiba, hogy ezután sem állt le, kipróbált más sportágakat is, és jelenleg is edzésben tartja magát. Vezetőként több mint 10 éve segíti, irányítja a szakosztály munkáját, és edzőként is több korosztálynak tart foglalkozásokat.

 Célja, hogy az érdeklődő gyermekekkel játékos formában szerettesse meg az atlétika gyönyörű sportágát, illetve a koordináció és kondicionális képzés révén tanítványai megfelelő alapokkal, jó mozgáskultúrával lépjenek a következő korosztályba. Díjához gratulálunk!” – ismertette Bottyán Tibor sportpályafutását Kundlya Zsófia.

Az Év sportolója szakmai díj nyertese: Huller Dániel

Dióssi Csaba polgármester és Huller Dániel

Az Év sportolója szakmai díjat Huller Dániel atléta nyerte, aki 2023-ban ismét ragyogó teljesítményt nyújtott. Elhódította az egyéni országos bajnoki címet a felnőtt korosztály 800 méter síkfutásában, és remekelt a magyar válogatott tagjaként a lengyelországi csapat Európa-bajnokságon is, ahol 800 méteres versenyben második helyezést ért el, bizonyítva nemzetközi szinten is kiemelkedő képességeit. A Dunakeszin nevelkedett futó részt vett a budapesti atlétikai világbajnokságon is, és bár betegségekkel küzdött, az előfutamban elért 1 perc 47 másodperces idejével, a 35. helyen végzett. Emellett keményen dolgozott azért, hogy megszerezze az első diplomáját a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen. Gratulálunk!

Az Év sportolója közönség díj nyertese: Volentics Anna

A szakmai zsűri javaslata alapján öten versenghettek az Év sportolója közönség díjra. A közel ezer e-mailben érkezett voksolás alapján Volentics Anna, a VSD kiváló asztaliteniszezője lett a díj nyertese. Anna hétévesen kezdett el asztaliteniszezni Dunakeszin, és hamar kiderült, hogy van tehetsége ehhez a sporthoz. A kitartó munkájának köszönhetően már az újonc és a serdülő korosztályban is komoly hazai és nemzetközi sikereket ért el. 2023-ban is lenyűgöző, kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az U19-es korosztály egyéni országos bajnokaként kiemelkedő játékával bizonyította tehetségét és elkötelezettségét. Emellett a leány U19-es országos ranglistán is a második helyet foglalhatta el.

Dióssi Csaba egyik kedvenc sportolója, a közönségdíjas Volentics Anna

A közönség-díjas Volentics Anna teljesítményét így méltatta a díj átadásakor Dióssi Csaba polgármester: – Nagyon kedves sportoló, akit én nagyon nagyra becsülök, akit a szakmai zsűri is kiválasztotta, és utána a közönség választotta meg. Pályafutását már nagyon régóta és nagyon nagy büszkeséggel figyelem. Az egyik kedvenc dunakeszi sportolóm, Volentics Anna. Szívből gratulálok! – fogalmazott a polgármester.

Volentics Anna: köszönöm a családom és az edzőim támogatását

A boldog nyertes a díj átadása után elsőként a Dunakeszi Polgárnak nyilatkozott, aki köszönetet mondott a családjának és edzőinek a sikerhez vezető úton nyújtott támogatásért. – Nagyon meghatódtam, amikor megtudtam, hogy a közönségtől én kaptam a legtöbb szavazatot. Köszönöm a polgármester úrnak, hogy ilyen szépen beszélt rólam – mondta elérzékenyülve.

Az érettségire készülő Annától megtudtuk, hogy a sport mellett nagyon fontos számára a tanulás is, mert a gazdasági egyetemen szeretné folytatni tanulmányait. Köszönettel hangjában beszélt a szüleiről, a családjáról, akik nagyon sok versenyre elkísérik, minden helyzetben mellette állnak.

A díj átadása után az elsők között gratulált Volentics Annának a dunakeszi asztalitenisz atyja, Bartinai Péter

 Az újpesti gimnáziumban tanuló kiváló asztaliteniszező nem titkolt célja, hogy felnőttként is magára húzhassa a címeres mezt, magasabb szinten sportoljon, melynek az alapjait a dunakeszi edzőcsarnokban sajátította el városunk ifjú büszkesége.

A beszédek és a díjátadó után a Mustáng SE látványos showműsorának, a Skating Rebels lélegzetelállító görkorcsolyás produkciójának tapsolhattak a nézők.

De folyamatosan zúgott a taps a közel 400 sportoló, edző tiszteletére, akik országos és nemzetközi eredményeikkel, szorgalmukkal kiérdemelték az elismeréseket, akiket egyenként köszöntött a színpadon és adta át a díjakat Dióssi Csaba.

Temesvári István, a VSD elnöke: a dunakeszi siker titka, az összefogás

A nagy sikerű II. Dunakeszi Sportgála zárásaként Temesvári István, a VSD elnöke szerint az elmúlt 15 évben példaértékűen fejlődött a sportélet a városban, melynek szakmai tapasztalatait országszerte számos klub hasznosít.

Temesvári István, a VSD elnöke

– Mi a dunakeszi siker titka? – kérdezik tőlem a klubvezetők, amire a válaszom, hogy az összefogás. Összefogás az iskolákkal, az egyesületekkel, a szakosztályokkal, az önkormányzattal, a szülőkkel, mert mindannyian tudjuk, hogy csak együtt lehetünk sikeresek. Ezt igazolják az elmúlt években elvégzett közös munkánk eredményei, a megújult sportpályák, az öltözők, az új sportcsarnokot, szakosztályaink kiváló sportteljesítményei.

Dióssi Csaba polgármester és Sipos Dávid alpolgármester

Temesvári István köszönetet mondott a város vezetőinek a folyamatos támogatásért, a nagyszerű sportgáláért, melyen a sportolókat, az edzőket ünnepelhették.
– Köszönöm az edző-, a tanár kollégáimnak, az ismerősöknek, a barátoknak, a szülőknek azt a segítséget, amit évről évre, napról napra tesznek a sport fejlődéséért – fogalmazott Temesvári István, Pest vármegye legnagyobb sportegyesülete, a VSD elnöke.

A közel háromórás sportgálát az ünnepeltekről készített csoportképpel tették még emlékezetesebbé a szervezők.

Vetési Imre

Fotó: filmkovacs.hu

Még szintén érdekelheti...