aktuális

Dunakeszi: részben önkormányzati támogatással újul meg az állami fenntartású közút

Nemcsak egészségügyben léptünk előre, komoly eredményt értünk el a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nél, hiszen a héten elkezdték a kezelésükben álló Kossuth Lajos út két szakaszának felújítását. Mi elsősorban a saját útjainkat tartjuk rendben, de törekszünk arra, hogy akár együttműködésben is, akár önkormányzat segítségével is, de jussunk előre – nyilatkozta Dióssi Csaba Dunakeszi polgármestere.

A Dunakeszi Polgár városi magazin megkeresésére elmondta: „Ha valaki körbenéz, láthatja, hogy a város jó gazdája a saját útjainak, amik problémásak — Fő út, Szent István út, Rév út, Fóti út, Kossuth Lajos út — azok mind állami fenntartásban vannak. Az ügy előre mozdítása érdekében vállaltunk át a terhekből, így az ütemterv szerint április 5-ig megújul a Kossuth Lajos utca 2 szakasza. Tudjuk, hogy legrosszabb állapotban a Szent István utca van, itt nyáron a DMRV Zrt. felújítja az ott húzódó szennyvízvezetéket, ezután a Magyar Közút Zrt. megpróbál forrást szerezni az útpálya felújítására.

Addig is mi megkezdtük az önkormányzati útfejlesztési programunkat. Elsőként a Barátság útja 35-45. szám közötti szervizút, majd a Kőrösi köz újult meg, és előttünk van még a Mátyás király utca, Rákóczi Ferenc utca, Nap utca, Vasút utca és Karinthy Ferenc utca. Több esetben az útpálya felújítása mellett csapadékvíz problémákat is meg kell oldani, így az érintett utcákban 2 beruházást, költséghatékony módon, egyszerre tudunk elvégezni” – jelentette ki a polgármester.

Dióssi Csaba hozzátette: „A lakossági igényeket felmérve új parkolóhelyeket is építünk ott, ahol az autósok amúgy is használják a zöldfelületeket, útpadkákat, remélve, hogy ily módon még rendezettebb lesz a parkolás városunkban. Több helyen már meg is kezdtük a munkát.”
Szeredi Helga

Még szintén érdekelheti...