aktuális

Voks 24 – Lemondásra szólította fel a Fidesz-KDNP a váci polgármestert

A Fidesz-KDNP lemondásra szólította fel az egyik váci ellenzéki önkormányzati képviselőt és a város polgármesterét egy általuk pedofil tartalmúnak nevezett kiadvány korábbi megjelenése ügyében.

    Imre Zsolt, a kormánypártok váci polgármesterjelöltje hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: Fehér Zsolt, aki jelenleg a Jobbik helyi elnöke, városi és vármegyei képviselő, a váci képviselő-testület emberi kapcsolatokért felelős bizottságának elnöke korábban „pedofil tartalmú, szexista, nőgyűlölő szennylapot szerkesztett”, amelyben 12 éves kislányok megerőszakolásáról, nők meggyalázásáról, megcsonkításáról van szó.

    Hozzátette: Fehér Zsolt a hozzá intézett kérdésekre azt válaszolta, hogy mindezt „vicces tartalomnak” gondolta, ezért szerinte nem kell bocsánatot kérnie senkitől, és ezt a mai napig nem is tette meg.

    A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje úgy fogalmazott: ez mutatja a váci baloldal jelenlegi morális, erkölcsi mércéjét.

    Imre Zsolt az ügy másik szereplőjének Matkovich Ilona polgármestert (Momentum-DK-Vácért Lokálpatrióta Egyesület-Jobbik-LMP-Szavad Egyesület-MMM-MSZP-PM) nevezte, aki szerinte nemcsak politikusként, hanem nőként és anyaként is a „hallgatásával asszisztál” Fehér Zsolt ügye mellett.

    Ez méltatlan a polgármesteri pozícióhoz, ezért a városvezetőt és a képviselőt is felszólították, hogy távozzanak a közéletből, választ azonban a mai napig nem kaptak – közölte.

    „A baloldalon semminek semmilyen következménye nincs” – jelentette ki Imre Zsolt.

    A sajtótájékoztatón Szabó Csaba, a Fidelitas helyi elnöke, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltje több részt is idézett a kiadványból, köztük két, Pedofeeling című írást. Hangsúlyozta, hogy aki ilyen tartalmaknak adott teret, az „aberrált és nincs helye a közéletben”.

    Hozzátette: az ügyre óriásplakátokon és szórólapokon kívánják felhívni a váciak figyelmét.

    Kárpáti-Kelemen Katalin, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje azt mondta: annak, aki olyan szennylapot terjesztett, amely pedofíliát, kannibalizmust, vandalizmust tartalmazott, nincs keresnivalója a közéletben, a városvezetésben.

    Fehér Zsolt egy olyan bizottság élén áll, amely az óvodák felett is gyakorolja hatáskörét, gyerekek sorsáról dönt – tette hozzá.

Forrás: MTI

Fotó: vaconline.hu

Még szintén érdekelheti...