aktuális

Alag Galopp – Remek start!

Szenzációs estet tölthettünk együtt az Alag Galopp Alapítvány első közösségi rendezvényén!

A magyar lóversenyzés bölcsőjeként elismert Alagi Tréningtelep legendás zsokéi, trénerei, az úrlovasok és a diplomaták kedvenc klubjában idézte fel a magyar galopp csodálatos egyéniségeinek sikereit Száraz György, a Magyar Lovaregylet elnöke, városunk népszerű polihisztora. A sziporkázóan színes előadásból megismerhettük az egykori híres trénerek, az osztrák, a német és a magyar Derby-győztes zsokék történeteit, az alagi villák lakóinak különleges életét.

Száraz György, a Magyar Lovaregylet elnöke és Kaszás Géza színművész, az Alag Galopp Alapítvány vezetője

Az élménygazdag esten az alapítvány vezetője, Kaszás Géza színművész színvonalas tolmácsolásában – Krúdy Gyula és Heltai Jenő csodálatos írásait hallgatva – részesei lehettünk az alagi lóversenyzés egykori varázslatos világának! Bepillantást nyerhettünk az alagi lóversenyek különleges hangulatába, a fővárosból tömött vonaton érkező fogadók nem mindennapi történeteibe.

Az alapítvány célja a közösségépítés mellett Alag, a magyar lóversenyzés, a neves alagi trénerek és zsokék sikereinek népszerűsítése, az egykoron szebb időket megélt telep értékeinek bemutatása.

 A nagy idők jeles személyiségeinek teljesítménye előtt tisztelegve, Alag kapujában – a vasúti felüljárónál lévő körforgalomban – a képzeletbeli célszalagon elsőként átszáguldó lóról és a nyergében boldogan integető győztes zsokéról szeretnének egy szobrot felállítani.

Kaszás Géza így fogalmazott a szoborról: „Hazaérkezett a győztes! Ez a szobor köszöntené Alag kapujában a hazaérkező alagi polgárokat!”

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...