aktuális

Szárnyalt a hangulat a Börzsönyi madarászok és Göd városának közös rendezvényén!

Május 12-én közösen tartotta meg Göd városa és a Magyar Madártani Egyesület Börzsönyi Helyi Csoportja az idei Madarak és Fák Napja rendezvényét. A kiváló hangulatot színesítette a regionálisan megtartott születésnapi megemlékezés is, mivel Madártani Egyesület ebben az évben ünnepli 50. születésnapját.

A gödi termál strand területén több száz érdeklődő, vidám gyerek sereg kíséretében élvezete a állatokkal kapcsolatos előadásokat, játékokat, és a különböző ügyeségi feladatokat.

A gyerekek megismerkedhettek többek között az avarlakók életével, a börzsönyi patakok titokzatos élővilágával, a méhek életével, a madarak színes világával, a vizes élőhelyek megtartásának fontosságával, és ízelítőt kaphattak abból, hogy a természet mennyi csodát tartogat közvetlen környezetünkben is, csak fel kell ismernünk ezeket. A felnőttek érdekes előadást hallhattak az év madaráról a mondákból ismert turulról, vagyis a Kerecsen sólyomról. A nap egyik fénypontja volt a gödi könyvtár által szervezett gyermekrajz pályázat díjátadója, amelynek különleges keretet adott a Potyó Imre természetfotós képeiből felállított strand galéria.

Délután a Börzsönyi Helyi Csoport tagjainak vezetésével közös madarász túrán vehettek részt az érdeklődők a gödi láp-rét területén.

Cserép György

Még szintén érdekelheti...