aktuális

Önkormányzati és uniós képviselő-választásra készülve – Beszélgetés a Megafon két influenszerével Kisnémediben

Már hagyománynak számít, hogy térségünk három települése, Vácrátót, Vácduka és Kisnémedi Fidesz-KDNP-s támogatói összeülnek és közös véleményt alkotnak az önkormányzati választási esélyekről és lehetőségekről, beszélgetnek a napi politikáról. Ezúttal a téma kibővült az európai uniós képviselők választásával kapcsolatos kérdésekre is, de szóba került a hazánk szomszédságában dúló háború, a migráció és a gender társadalomban betöltött szerepe is.

A mostani összejövetelt Kisnémediben tartották, melyen jelen volt dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, ott voltak a települések polgármesterei, önkormányzati képviselői. A közönség soraiban ült Nagy Feró Kossuth-díjas magyar énekes is. A meghívott vendégeket, a Megafon két influenszerét, Déri Stefit és Bohár Dánielt dr. Rétvári Bence kérdezte életükről, munkásságukról, majd napi politikai témákról kérte ki a vendégek véleményét.

A beszélgetések indítása előtt Spiegelhalter László Vácrátót polgármestere köszöntőjében elmondta: június 9. nagyon-nagyon fontos dátum a magyarok életében, különösen azoknál az önkormányzatoknál, ahol komoly választás lesz.

„Azon nap estéjén egy nagyon-nagyon fontos eredményre fogunk várni, mégpedig az uniós szavazás végeredményére. Reméljük, hogy a Fidesz-KDNP frakció magasan fog nyerni. Ebben nagy szerepe lesz az addig tartó harcban a Megafonnak” – emelte ki a polgármester.

A házigazda, Edelman György, Kisnémedi polgármestere beszélt arról, hogy az összejövetellel folytatják a hagyományt, hogy minden nagyobb választás előtt az itteni Fidesz-szervezet – amely Váchartyán, Kisnémedi és Vácduka aktivistáit fogja össze – megbeszéli a választással kapcsolatos teendőket, a várható eredményeket.

Dr. Rétvári Bence emlékeztette arra a jelenlévőket, hogy Vácon voltak már a Megafon munkatársaival egy emlékezetes közös találkozón, ami sokakban hosszú távon is mély nyomokat hagyott, hiszen ők elkötelezetten, hivatástudatból teszik a dolgukat. Az országgyűlési képviselő megköszönte a Megafon több éves munkáját, a Megafon-képzéseket, amely sokat segített a mostani kampányban, majd felkérte Déri Stefit és Bohár Dánielt, hogy beszéljenek magukról és munkájukról.

Déri Stefi, aki korábban a Hír Tévénél dolgozott elmondta, hogy a média világa nagyon sokat változott az elmúlt 60 évben, gyakorlatilag a televíziózás, főleg a hírműfaj elért egy közönségplafont. Míg ma már a százezres nézettség a tévében kiugrónak számít, addig ezzel szembe az online térben a platformokon milliókhoz jutnak el, de az is igaz, hogy sokkal nagyobb a verseny, és sokkal jobban meg kell küzdeniük a figyelemért, mert sok a választási lehetőség, s az emberek azt nézik, aki a jobb tartalmat gyártja.

Az influenszer beszélt arról is, hogy konzervatív keresztény értelmiségi családban nőtt fel a fővárosban.

„A vidéki Magyarország egészen más, mint a nyüzsgő és pezsgő és iszonyatosan versenyző főváros. A Megafonnál én úgy tekintek erre a munkára, mint egy küldetésre, mint egy misszióra, küzdünk és harcolunk a balliberális mainstream ellen, és abszolút a jobboldali értékeket szeretnénk látni még jó sokáig. Hosszú távon nem akarjuk, hogy itt, a béke szigetén – ahogyan nevezik Magyarországot – Európában ettől megfosszanak bennünket.

Átvéve a mikrofont Déri Stefitől Bohár Dániel elmondta: gyerekkorában az édesapja Nagy Ferót hallgatta, ezért rockzenész szeretett volna lenni, de nem volt elég tehetsége hozzá. Viszont a nyilvánosság, a vélemény elmondása mindig olyan erős késztetés volt benne, amiről tudta, hogy az élete része lesz. Éppen emiatt elég fiatalon elhatározta, hogy televízióban szeretne dolgozni, és ez 19-20 éves korában meg is valósult, amikor az akkori Hír TV-hez került. Tizenkét éven keresztül a hagyományos médiában dolgozott, televízióban, internetes portáloknál, újságot írt, azonban rájött, hogy egyszerűen elment a világ a hagyományos médiumok, főleg a televízió mellett.

„Az pedig, hogy patrióta vagyok, és óriási hazaszeretettel rendelkező ember ez igazából az életemben, vagy a szüleim révén, családom révén nem is volt kérdés” – hallottuk az influenszertől, majd Déri Stefi részletesen beszélt még a szerkesztőségi munkamegosztásról, arról, hogy a témákat nagyrészt az „élet írja”. Elmondta, ő inkább külföldi külpolitikával foglalkozik, Dani pedig a baloldali politikusokat próbálja szóra bírni kisebb-nagyobb sikerrel.

Majd kötetlenül folyt tovább a beszélgetés, többek közt felelevenítették 1998-tól 2002-ig tartó időszakot, a 2010 utáni esztendők politikai helyzetét, szó volt a jelenlegi magyarországi politikai szerveződésekről, például a Magyar Péter jelenségről, a Soros Alapítványról, a sok áldozatot követelő háborús helyzetről. Extrém példákat vonultattak fel az LMBT gender témakörben, de foglalkoztak az Európai Unióval kapcsolatos visszásságokkal is.

„Szerintem akkor lehet változás az Európai Unióban, hogyha az európai állampolgárok érzik azt, hogy ami most van, az nekik nem jó. Szerintem Magyarország sok szempontból példát tud mutatni a tőlünk nyugatra élőknek azzal, hogy ellenezzük az illegális bevándorlást. Pontosan látjuk ezeket a folyamatokat – amiről a polgármester úr is beszélt -, nem lehet őket integrálni, tehát esélytelen, hiszen folyamatos a vallási ellentét, folyamatos a feszültség. Ellenezzük a genderőrületet, említettük az elrettentő példákat és ellenezzük a háborút is, mert annak is érezzük a kárát és a szörnyűségét” – mondta ki a végső konklúziót Déri Stefi, akivel egyetértésben mindannyian kinyilvánították, hogy a béke mellett teszik le voksukat, csak is a tárgyalások hozzák el a békét az orosz-ukrán háborúban.

V. I.

Fotó: Bodonyi Bianka

Még szintén érdekelheti...