aktuális

Átvették megbízólevelüket az októberben megalakuló dunakeszi képviselő-testület tagjai

Péntek reggel 8 órakor a Városháza tanácstermében dr. Pál Lajos, a Helyi Választási Bizottság elnöke köszöntötte az újraválasztott Dióssi Csaba polgármestert, a városi önkormányzati képviselő-testület megválasztott tagjait és az öt nemzetiségi önkormányzat képviselőit.

Június 21-én átvették megbízólevelüket az októberben megalakuló dunakeszi önkormányzati képviselő-testület tagjai, miután a június 9-i választás eredménye jogerőre emelkedett.

Dr. Pál Lajos, a Helyi Választási Bizottság elnöke adta át a megbízóleveleket

Dr. Pál Lajos köszöntő szavai után gratulált az újraválasztott polgármesternek, az önkormányzati képviselő-testület tagjainak és a nemzetiségi önkormányzati képviselőknek a június 9-i választáson elért sikerükhöz. Mint fogalmazott jelentős részvétellel megtartott választáson elért eredményükkel legitim és erős támogatással kezdhetik el képviselői tevékenységüket, melyhez sok sikert kívánt.

A Helyi Választási Bizottság elnöke bejelentette, hogy az önkormányzati választás – a dunakeszi hagyományokhoz híven – demokratikus és kulturált volt. „A választási bizottságnak viszonylag kevés dolga volt a kifogások és a panaszok elbírálása kapcsán. Egy esetet leszámítva teljesen a demokratikus keretek között tudtuk tartani ezt a választási folyamatot” – ismertette dr. Pál Lajos, aki köszönetet mondott a közel két hónapos szakmai munkáért a választási bizottság tagjainak, a választási iroda munkatársainak, a választási iroda tevékenységét irányító dr. Spiegelhalter Renáta jegyzőnek.

A Helyi Választási Bizottság elnöke fontosnak tartotta kiemelni, hogy a választási bizottság tagjai kizárólag a szakmai, törvényességi szempontokat betartva végezték tevékenységüket.

Külön köszönetet mondott a szavazatszámláló bizottságok tagjainak, akik – mint fogalmazott – „hihetetlenül sokat dolgoznak ilyenkor, késő éjszakába nyúlóan számolják a szavazatokat, és nem utolsó sorban ők azok, akik ott helyben gondoskodnak arról, hogy a választás törvényesen és rendben zajlott.”

Dr. Pál Lajos a rövid köszöntő beszéde után elsőként a választáson közel 60 százalékos eredménnyel győztes Dióssi Csaba polgármesternek adta át a megbízólevelet, aki október 1-jével kezdődően a negyedik polgármesteri ciklusát kezdheti el a város élén.

Elsőként Dióssi Csaba polgármester vehette át a megbízólevelét

Ezt követően az egyéni választókörzetben győztes önkormányzati képviselők vehették át a megbízólevelüket. Név szerint: Csoma Attila, Juhos Márton, Seltenreich József, Szabó József, Nyíri Márton, Hircz Tamás, Benkő Tamás (nem tudott jelen lenni), Pethő Krisztián, Sipos Dávid, Juhász Ádám. Kompenzációs listán mandátumhoz jutott: Bilinszky Ferenc, Tonzor Péter, Gulyás Márta és Cseresznyés Csilla.

A június 9-i választás eredményeként öt nemzetiségi önkormányzat alakulhat meg a városban, melynek jelen lévő tagjai személyesen vehették át a megbízólevelüket.

Német nemzetiségi képviselők: Tóth Tamás, Majer Tamás, Pethő Krisztián, Salamon Zsolt, Várkonyi Kurszán.

Bolgár nemzetiségi képviselők: Jordanov Zoltán, Kirov Gábor, Schmidt Péterné.

Ukrán nemzetiségi képviselők: Mecsei Mona, Ignácz Viktória, Paksa Eleonóra

Roma nemzetiségi képviselők: Nyári Bianka, Nyári Szabina Barbara, Bakos Anita.

Lengyel nemzetiségi képviselők: Kocsis Dániel Attila, Szabó Balázs, Téglás-Papp Richárd

Dr. Spiegelhalter Renáta jegyző, dr. Pál Lajos, a Helyi Választási Bizottság elnöke, Dióssi Csaba polgármester és Sipos Dávid alpolgármester

A képviselői megbízólevelek átadása után a régi-új polgármester, Dióssi Csaba gratulált a képviselői mandátumot elnyert hölgyeknek és uraknak.

Az önkormányzat képviselő-testületének tagjai és az öt nemzetiségi önkormányzat megjelent képviselői

– A választási törvény előírásainak megfelelően a korábbi választásoktól eltérően a június 9-én megválasztott polgármester és az új képviselő-testület mandátuma október 1-jével veszi kezdetét. Ezért majd október elején ünnepélyes keretek között teszünk esküt – mondta a regnáló polgármester, aki mindenkinek eredményes munkát kívánt.    

(Vetési)

Fotó: KesziPress

A városi önkormányzat 2024. október 1-jén hivatalba lépő képviselő-testület tagjai és a polgármester. A képről hiányzik Benkő Tamás önkormányzati képviselő.

Még szintén érdekelheti...