Sport

Sipos Dávid: Szurkoljunk közösen a magyar válogatott Skócia elleni győzelméért!

Dunakeszin immár a harmadik Európa-bajnokság mérkőzésein drukkolhatnak együtt a szurkolók a magyar labdarúgó-válogatottnak és a kontinensviadalon pályára lépő együtteseknek. Közös meccsnézésre először 2016-ban hívták a labdarúgás szerelmeseit a város IV. Béla király főterén kialakított színvonalas szurkolói zónába. A következő Eb-t a Duna-parti fák hűs árnyékot adó fái alatt szurkolhatták végig a nézők, akik – a dunai áradás miatt – idén ismét a főtéren felállított hatalmas sátor alatt izgulhatják végig a látványos mérkőzéseket.

A magyar válogatott első, Svájc elleni Eb-mérkőzésén telt ház volt a főtéri szurkolói zónában. A fájó vereség ellenére óriási volt az érdeklődés a következő, Németország elleni összecsapás iránt, ezért sokak számára csak állóhely maradt. Mindkét találkozón fantasztikus volt a hangulat, a nemzeti lobogónkba „öltözött” dunakesziek hatalmas elánnal drukkoltak Marco Rossi csapatának. Leírhatatlan örömmel skandálták Varga Barnabás nevét a Svájc elleni találkozón elért gólja után, de ugyanilyen reménykedéssel nézték Szoboszlai Dominik szabadrúgását, melyet a világ egyik legjobb kapusa, a németek hálóőre, Manuel Neuer csak óriási bravúrral tudott hárítani… Az érzelmi hullámvasút mélypontja volt, amikor a magyar kapu előtt Willi Orbánt Göndugan „földre vitte”, mellyel utat nyitott Musiala előtt, aki megszerezte a németek vezető gólját.

A második Eb-mérkőzésünket is kétgólos vereséggel zártuk, ám a szurkolói sátorban jól érzékelhető volt, hogy a dunakesziek továbbra is bíznak a magyar válogatottban, akik ma este is ott lesznek a Skócia elleni mérkőzésen, hogy buzdításukkal győzelemre segítség nemzeti tizenegyünket, amelynek csak így lenne esélye továbbjutni a csoportkörből.

Sipos Dávid alpolgármester, a Dunakeszi Progarmiroda vezetője

– Én is nagyon bízom a fiúkban, akik mellett Dunakeszi futballszerető közönsége egy emberként sorakozik fel – nyilatkozta a Dunakanyar Régiónak Sipos Dávid alpolgármester. A Dunakeszi Programiroda vezetője örömét fejezte ki, hogy a városban élő szurkolók örömmel jönnek a főtéri szurkolói zónába.

– Igyekeztünk minden feltételt biztosítania a kulturált szurkoláshoz. A nagy meleg ellenére kellemes az atmoszféra a sátor alatt, mindenkinek jót tesz a nyári szellő fuvallata, a vendéglátó egységek hűsítő italválasztéka. De arról sem feledkezhetünk meg, hogy – leginkább a fiatalok nagy örömére – látványos dekázóversenyt és kvízt szervezett a Dunakeszi Odateszi Egyesület – mondta nagy elismeréssel Sipos Dávid, aki örömmel mutatta meg azt a fotót, melyet egy édesanya továbbított neki, melyet a fia készített a németek elleni találkozó előtt Stuttgartban, aki Dunakeszi Odateszi feliratú pólóban szurkolt Gulácsi Péteréknek.

– Ezt a fantasztikus szeretetet, ezt a rajongást érezzük mi is itt a közös meccsnézés közben. Együtt csodákra vagyunk képesek! Ezért innen is kérem, hogy ma este ismét legyünk együtt, közösen szurkoljuk ki a magyar válogatott győzelmét – kérte Sipos Dávid alpolgármester, aki hozzátette: „Hajrá Magyarország! Hajrá Dunakeszi!”

Vetési Imre

Fotó: Tóta Krisztián

Még szintén érdekelheti...