Kultúra

Szenzációs programokkal várja a látogatókat az idei Ipoly Feszt

Nyolc település, négy hétvégén keresztül, több mint 100 programmal várja az érdeklődőket a negyedik Ipoly Feszten június 7-től július 7-ig. Az évek óta egyre népszerűbb Ipoly menti összművészeti fesztivál tízezres nagyságrendben vonz embereket az ország távolabbi területeiről is, illetőleg az itt élők számára is egy fontos nyárindító, szezonindító eseménysorozat – mondta Rétvári Bence, a fesztivál fővédnöke szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Ismertette, hogy eddig az Ipoly Feszt egy hétvégére koncentrálódott, de idéntől egyfajta gördülő menetrendben valósul meg. Az a nyolc település, amely csatlakozott hozzá, négy hétvégén egymás után látja vendégül az Ipoly Fesztre érkezőket, így lehetőség van arra, hogy akár több településen is megforduljon és részt vegyen a programokon az, aki az Ipoly-völgyébe érkezik.

A határon átnyúló rendezvény összeköti az Ipoly két partján élőket is, hiszen a felvidéki Ipolyságon és Ipolyvisken is lesznek programok. A csatlakozó települések között szerepel Szob, Ipolydamásd, Márianosztra, Kemence, Nagybörzsöny és Vámosmikola is.

Rétvári Bence hangsúlyozta, hogy mint minden fesztiválon, itt is lesznek könnyűzenei programok ismert előadókkal, például színpadra lép mások mellett Radics Gigi, a Bikini, DJ Spigiboy, az Első Emelet, a Fiesta, a Karthago, a Groovehouse.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő, az Ipoly Feszt fővédnöke

Mint mondta: a rendezvénysorozat sajátossága, hogy ez egyszerre egy fesztivál, egy falunap, egy természetközeli és gasztronómiai esemény is. Az Ipoly Feszt lényege, hogy az Ipoly menti kistelepülések ilyenkor kinyitják a kapuikat a szomszédos községek és az ide érkezők előtt, és mindenki megtapasztalhatja a falusi, nyugodt, természetközeli életmódot. Mindemellett egy jó szórakozási lehetőség az országosan ismert előadók koncertjein, de komolyzene és környezeti programok is várják a látogatókat. Az Ipoly Fesztbe belefér az evezés az Ipolyon, a természetjárás a Börzsönyben, a helyi ízek megkóstolása és a nagy bulik is.

Forrás: 0627.hu/Huszák-Nemes Zsuzsanna

Még szintén érdekelheti...