Sport

Lucz Anna újabb két Európa-bajnoki címmel gyarapította éremkollekcióját

A magyar sportolók remekül szerepeltek a szegedi Maty-éri kajak-kenu versenypályán rendezett Európa-bajnokságon. Az „aranytermésből” két nagyszerű győzelemmel vette ki részét Lucz Anna is, akinek Dunakeszin kezdődött sportpályafutása.

Az újpesti színekben versenyző Anna a K-1 200 méteres spirtszámban imponáló fölénnyel nyerte az első aranyérmet. Mint a nemzetisport.hu írja „sprintszámban nem jellemző, hogy valaki fél hajót ver az ellenfeleire, neki viszont nem okozott gondot.   ’Hűha, az tényleg sok…’ – lepődött meg a futam után az egész évben az ötszázas távra készülő Lucz, aki versenyzés közben csak magára figyelt, így fogalma sem volt, milyen fölényesen lett Európa-bajnok.”

Szeged, 2024. június 14. A gyõztes Lucz Anna. MTI/Kovács Tamás

Lucz Anna a pénteki diadalt szombaton is folytatta, aki K-2 200 méteren világ-és Európa-bajnok társával, Kiss Blankával újabb Európa-bajnokságot nyert.

Szeged, 2024. június 15. A gyõztes Kiss Blanka (b) és Lucz Anna a nõi kajak kettesek 200 méteres versenyének eredményhirdetésén a szegedi kajak-kenu Európa-bajnokságon 2024. június 15-én.
MTI/Kovács Tamás

Még szintén érdekelheti...