aktuális

Új vezetője lesz a Dunakeszi Programirodának?

Sipos Dávid alpolgármester egy ideje általános helyettesként, immár szorosabb együttműködésben dolgozik Dióssi Csaba polgármesterrel.

A Dunakeszi Polgár előző lapszámában számoltunk be arról, hogy Sipos Dávid alpolgármester 6 éve vezeti már a Dunakeszi Programirodát. A minap új fejleménnyel találkoztunk: olyan munkatársat keres a programiroda, aki teljeskörűen részt tud venni a programiroda munkájában. Legyen jártas a rendezvényszervezésben, a kommunikációban, a közösségi média használatában, de még a képszerkesztő programokat is ismerje, legyen kreatív és bírjon jó humorérzékkel. Ez számunkra azt feltételezi, vezetőt keresnek.

Megkerestük a programiroda jelenlegi vezetőjét, aki gyanúnkat igazolta. „Ahogy a dunakesziek is tapasztalják, évről évre egyre nagyobbak a rendezvényeink, ez pedig minden poszton teljes embert kíván. Eddig az alpolgármesterség mellett láttam el ezt a feladatot, de polgármester úr kifejezett kérése, hogy korábbi polgármesteri tanácsadói és kabinetvezetői tapasztalataimmal őt segítsem a jövőben. Miután a korábbi két alpolgármester helyett már csak egy van és korábban az általános helyettes nem én voltam, így nekem a feladataimhoz nagyrészt a programiroda és a hozzá kapcsolódó feladatok tartoztak. Ez most megváltozott, hiszen polgármester úrral közösen tartunk megbeszéléseket és a korábbiaknál szerteágazóbb feladatokkal bíz meg. Ehhez pedig minden időmre és figyelmemre szükség van” – mondta lapunknak az alpolgármester.

Sipos Dávid alpolgármester a programiroda irányítása mellett aktív volt a rendezvényeken is

Mint megtudtuk, a meghallgatások már elindultak, de változás leghamarabb ősztől várható. A város és az év legnagyobb helyi rendezvényének, a Dunakeszi Fesztnek a szervezése már javában folyik, ezt még mindenképpen Sipos Dávid vezetésével szervezi a programiroda. Bárki is lesz a befutó, idő kell majd neki, hogy átlássa a folyamatokat, átérezze a rendezvényeket. „Mindenképpen úgy hozzuk meg a döntést, hogy a megfelelő személy kerüljön az iroda élére, hiszen a dunakeszi rendezvények országosan is híresek már, és ezt a minőséget, fejlődést tartani fogjuk. Polgármester úr is várakozással tekint a jövőbe, egy friss vezetés, más szemlélet biztosan előre lendíti a munkát. A dunakesziek érezni fogják, hogy minden olajozottan működik tovább. Az együtt gondolkodás, ötletelés is megmarad és természetesen én is segíteni fogom az új vezető munkáját” – magyarázta Sipos Dávid.

Intenzív fél év van a programiroda mögött, de az előttünk álló időszak is sok izgalmas és érdekes programot tartogat. Jövő hétvégén Jam Jazz Fesztivál, de egész nyáron fut a Mozdulj, Dunakeszi!, amin idén még nem kellett eső miatt egy alkalmat sem lefújni. Ha végig így marad, azzal rekordot döntenek. Idén 41 nap a terv 3 hónap alatt. „Szeptember első hétvégéjén jön a Dunakeszi Feszt, sokak örömére és kívánságára visszavisszük a Katonadombra. Családiasabb a hangulat és könnyebben megközelíthető. Fellép a Valmar, T-Danny, az Irie Maffia, Korda György és Balázs Klári is, és még egy komoly fellépővel állunk épp a szerződéskötés előtt. Hamarosan ezt is eláruljuk és a részletes programmal is jelentkezünk” – árulta el a programiroda vezetője.

Az elmaradhatatlan szelfi – ezúttal Caramellel

E lapszámban adunk hírt az augusztus 20-i rendezvényről is, amely idén egy külsős szervezés. Kaszás Géza színművész írt és vitt színpadra egy monumentális zenei művet, A szent korona országa című oratóriumot. Így ezt az eseményt most nem a Dunakeszi Programiroda szervezi, de mindenben segítik a rendezvényt és az önkormányzat is támogatja a produkciót. A Katonadombon várják majd az ünneplőket.

Szeredi Helga

Még szintén érdekelheti...