aktuális

Az árvíz miatt egyelőre tilos a dunai fürdőzés

A Dunán levonuló árhullám rengeteg hordalékot hoz magával, a nagy vízmennyiség pedig mossa bele a partokról a szennyeződéseket. A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. Vízminőség-vizsgáló Laboratóriuma az előírtakban esedékes vízminőség ellenőrzést a teljes Dunakanyarban elvégezte, a vízmintavételi eredmények alapján a fürdőzést a teljes szakaszon átmeneti időre betiltotta – tájékoztatta szerkesztőségünket Dunakeszi Város Önkormányzatának szóvivője.

közélet

Újabb támogatást kaptak a Szobi járás települései a Versenyképes Járások Program keretében

A kormány számára kiemelten fontos a magyar vidék megerősítése, hogy a vidéki élet egyre vonzóbbá és megbecsültebbé váljon! Ebben nyújt segítséget a Versenyképes Járások Program, amely a városok és községek kiegyensúlyozott fejlődését, valamint a települések közötti együttműködést támogatja – írja közösségi oldalán Vitályos Eszter országgyűlési képviselő, kormányszóvivő.

gasztronómia

Háromnapos kavalkád készül a váci Duna-parton a halászati kultúra, a halas gasztronómiai népszerűsítése jegyében

Úgy tűnik, hogy megerősödhet Vácott a halászati kultúra népszerűsítése jegyében szervezett nyár végi találkozók hagyománya, a tavalyi alapozás után az idén már három napos rendezvény várja az érdeklődőket a Duna-parton, közelebbről a sétánytorkolat, a nagy játszótér, a nagy parkoló és persze a nagy folyó határolta szegletben, no de a tágas légtér is erősen képbe kerül …

siker

Váci siker: az Édes Vonal Cukrászda „Álmodozó” tortája lett Magyarország cukormentes tortája

A gyulai Kézműves Cukrászda DCJ Stílusgyakorlat nevű, csokoládés-karamellás-meggyes alkotása lett idén Magyarország tortája, míg Magyarország cukormentes tortáját a csokoládés-meggyes Álmodozót Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda cukrásza alkotta meg – jelentették be csütörtökön az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

ünnep

A tönkölylisztből készült Alföldi Pajta kenyér lett 2025-ben az ország kenyere

A balmazújvárosi Balmaz Sütöde tönkölylisztből készült Alföldi Pajta kenyere érdemelte ki 2025-ben az ország kenyere címet, míg az innovatív kenyerek kategória győztese az extraszűz olívaolajjal készült Mediterrán kenyér lett a XIV. Szent István-napi Kenyérversenyen – tájékoztatta a verseny kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-t pénteken.