Kitekintő

Kosdon és Acsán is járt ma a Google Utcakép autója

A térség több településén felbukkantak ma a Google Utcakép autói. Kora reggel Kosdon, majd Acsán is zajlott bejárás, melynek fő célja a Google Utcakép városokról és azokat összekötő utakról készített fotóinak frissítése a Google Térképen – írja a 0627.hu.

A Google közleménye szerint az Utcaképnek köszönhetően a felhasználók virtuálisan bárhonnan felkereshetik a magyar városok többségét, ezzel együtt pedig meglátogathatnak számos kulturális nevezetességet, például kastélyt és várat, illetve közelebbről is megtekinthetik az országban található nemzeti parkokat és egyéb természeti csodákat.

Magyarországon a Google Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot. Az autók mellett gyalogosan, valamint biciklivel kezdték el bejárni az ország különleges pontjait.

Az autók március 9-én indultak útnak Magyarországon. További információ az Utcaképről, valamint a frissíteni tervezett hazai helyszínekről, útvonalról itt található.

Még szintén érdekelheti...