Csörög

Mit sikerült valóra váltani a választási ígéretekből? – kérdeztük Csörög polgármesterétől

1990. szeptember 30-án tartották meg a rendszerváltás utáni első szabad önkormányzati választást hazánkban. Az elmúlt három évtizedben számos változáson ment át az önkormányzati rendszer, melyben az egyik legjelentősebb, hogy a 2014. október 12-i voksoláson és legutóbb, 2019. október 13-án öt évre választották meg a települések polgármestereit és az önkormányzatok új képviselő-testületeit. A Dunakanyar Régió szerkesztősége ezúttal Szorcsik Józsefet, Csörög polgármesterét kérte fel, hogy értékelje az öt éves önkormányzati ciklus első évében végzett munkájukat, mennyit sikerült időarányosan valóra váltani a 2019-es választási kampányban tett ígéreteikből. (II. rész)

A fejlődés útjára lépett Csörög

Bő egy éve a megválasztásomkor kitűztem rövidebb, és hosszabb távú célokat a település fejlődését illetően. Az ezekkel járó feladatokba fejest is kellett ugranunk, hiszen lemaradásunk a környező községekhez képest jelentős, ezért olyan széles spektrumon mozog a teendők tárháza, hogy azokat a kifejezéseket hogy -„fáradt vagyok”- „szabadnapom van”- „lehetetlen” likvidálni kellett a szótárunkból.

Most már egy év elteltével mutatkoznak is az elvetett magvak hajtásai. Gondolok arra, hogy pályázaton nyertünk:

  • közterület-karbantartó gépet (ágdarálóval, sószóróval, hótolóval, utánfutóval)
  • egy civil házat, mely rendezvények, és egyesületi, vagy akár civil szerveződések színtere lesz, ez nagyon fontos, mert nekünk még egy klasszikus értelemben vett művelődési házunk sincs!
  • közterületi játszóterünket megújíthattuk
  • szilárd útburkolattal tudunk ellátni több utcaszakaszt is
  • kivitelezés alatt van egy közterületi-kamerarendszer
  • mini-bölcsödét építünk
  • óvoda udvarunkat láttuk el új elemekkel

De sok más eredménnyel büszkélkedhetünk! A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös programokat indítottunk, mely a helyi lakosságot segítik, a sportéletet beindítottuk a kisebbek számára, illegális szemétlerakókat számoltunk fel, polgárőrséget hoztunk létre, a közmunka programot maximálisan kihasználva közterületeinket/utcáink állapotát folyamatos javítjuk az árkok tisztításától az utak kátyúmentesítésig. Kialakítottunk megfelelő profi szakmai kört is magunk körül pl. pályázatírás terén. Az önkormányzat a felelős anyagi gazdálkodásnak köszönhetően még a járvány-helyzet negatív hozadékai mellett is erősödött jelentősen, ehhez fog gigászi mértékben hozzátenni az a folyamat is, ami a közeljövőben induló ipari parkunkat illeti. Itt egy több összetevős, megtervezett projektről beszélünk, mely folyamatos anyagi forrást biztosít. Ez a terület a Gödöllői út mentén fekszik, ráadásul külterületen is van, így a lakóövezetünket abszolút nem fogja érinteni! De erről részleteket még nem árulnék el legyen annyi elég, hogy a küszöbön áll az áttörés, és egyben a tényleges indulás!

Összegezve azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, hogy jó úton jár Csörög és a haladáshoz megvan hála Istennek a lendület és a kitartásunk a következő esztendőre is! Az már biztos, hogy nagyon eseménydús, nehéz, de egyben sikeres évet hagyunk magunk mögött – nyilatkozta lapunknak Szorcsik József, Csörög polgármestere.

Még szintén érdekelheti...