Csörög

Csörögefánk fesztivál és Civil közösségi ház avató Csörögben

Nagyon örülök, hogy a Magyar Falu Program 30 milliós forint támogatásával sikerült felépíteni Csörög legújabb beruházását, a Civil közösségi házat – mondta a szombat délutáni avatón a község országgyűlési képviselője, dr. Rétvári Bence, aki elismeréssel beszélt a településen az utóbbi időben megvalósított fejlesztésekről, útépítésekről, melyek az állam támogatásának köszönhetően készülhettek el.

Az új civil közösségi ház

A fejlesztések között sorolta a megújult utcákat, az új bölcsődét, az épülő máltai házat, a fiataloknak, a helyi közösségeknek otthont adó civilek házát, melyek mind a Csőröghöz hasonló kistelepülések életképességét, az önkormányzatok és az állam eredményes együttműködését bizonyítják – fejtegette az Emmi parlamenti államtitkára.

Az új civil közösségi házat dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő és Szorcsik József polgármester avatta fel

A falu új létesítményét ünnepélyesen dr. Rétvári Bence és Szorcsik József polgármester avatta fel az első Csörögi csörögefánk fesztivál népes közössége, az ünneplő csörögiek nagy örömére.

A településvezető lapunk kérdésére elmondta, hogy a 75 négyzetméter nagyságú civilek házát teljes egészében a Magyar Falu Program keretében elnyert 30 millió forintból építették fel, amely nyitott a lakosság számára. Az épületben helyet kapnak – többek között – a polgárőrök, idősek klubjának tagjai, a tánc– és sakk klub tagsága.

A jeles napon első alkalommal rendezték meg a Csörögi csörögefánk fesztivált, de volt kürtőskalács és Rétvári rétes is a kínálatban. A szervezők díjazták a legfinomabb csörögefánkot, de a Facebook-on a kicsik részére meghirdetett jelmezverseny legszebb „ruhakölteményeit” is.

Természetesen nem maradhatott ki a fesztivál programjából a néptánc, a zene, a kellemes szórakozást garantáló művészek műsora sem.

Aktív Dunakanyar Alapítvány szervezésében megtartott rendezvény kora délután néptánc bemutatóval vette kezdetét, az egymást követő műsorfolyamban sokan perdültek táncra a Pedrofon Együttes zenéjére, a fesztiválozók élvezhették Korda György-Balázs Klári színvonalas műsorát is…
A Csörögi csörögefánk fesztivál záróprogramjaként DJ Dominique vérpezsdítő zenéjére csörögtek a csörögiek!  

A nagy sikerű fesztivál fővédnöke, Csörög és a térség országgyűlési képviselője, dr. Rétvári Bence volt.

Vetési Imre
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...