Választás 2022

A Vác központú Pest megyei 4. számú választókerületben hét jelöltet vettek nyilvántartásba

Mint arról korábban beszámoltunk a Vác központú Pest megyei 4. számú választókerületben elsőként a jelenlegi országgyűlési képviselő, a kormánypárti dr. Rétvári Bence adta le az induláshoz szükséges 500 ajánlásnak a háromszorosát. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltjéhez hasonlóan az ellenzéki összefogás színeiben induló Inotay Gergely is az első nap összegyűjtötte és adta le az induláshoz szükséges ajánlásokat. A két jelölt indulását február 19-én vette jogerősen nyilvántartásba a választási bizottság. Harmadikként a Mi Hazánk színeiben induló dr. Páli Jenő indulását február 22-én vette jogerősen nyilvántartásba a választási bizottság.

A képviselő-jelölt aspiránsoknak február 25-én, 16 óráig volt lehetőségük összegyűjteni és leadni az ajánlásokat a választási bizottságnak.

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint a fentebb jelzett három országgyűlési képviselő-jelöltön kívül február 25-én jogerősen nyilvántartásba vették a Munkáspárt és az ISZOMM színeiben Simon József Ferenc indulását.

A választási iroda honlapján megjelent tájékoztatás szerint február 25-én nyilvántartásba vették a Normális Párt képviseletében Pintér László, a MEMO színeiben Mantzourakis Sarantis, az MKKP képviseletében Korba Gergely jelöltségét, de még egyikük indulása sem jogerős.

Még szintén érdekelheti...