Választás 2022

Annyi az ellenzéki egységnek, 7 jelölt közül választhat április 3-án a dunakeszi választókerületben

Minden bizonnyal 7 képviselőjelölt közül választhat április 3-án az országgyűlési választásokon. A Gödény-párttól a Kutyapárton át a nagy pártokig lesznek egyéni indulók – írja a dunakeszipost.hu.

A helyi választási bizottság 7 leendő politikus aláírásait fogadta el hitelesnek, pontosabban ennyien adtak le legalább 500 érvényes támogató szignót Dunakeszin.

Mint arról korábban beszámoltunk a két nagy párt képviselője már az első lehetséges napon leadta az 500 támogatói aláírást és nyilvántartásba vették őket. Ezek után a Mi Hazánk következett, már a hét elején biztonságban érezhette magát a jelöltjük.

Péntekre maradt a csattanó. További 4 párt ugrotta meg az indulási küszöböt. Az azonban érdekes, hogy ki, mennyi aláírást adott le hitelesítésül.

A kétfarkúak 523 aláírással ugrották meg a limitet, miközben 562 ajánlást adtak le. A Valódi Demokrata Párt jelöltjénél hasonló volt az arány: 526/583. Ami érdekesebb, hogy MEMO-nál és a Normális Élet Pártjánál sok volt az érvénytelen támogatói aláírás. Az előbbinél 518/713, az utóbbinál 522/710 volt az érvényes és leadott aláírások száma.

Még szintén érdekelheti...