Választás 2022

Összegyűjtötték a szükséges aláírásokat a kormánypárti és az ellenzéki képviselő-jelöltek

Fidesz jelöltjei mind a 106 választókerületben összegyűjtötték az április 3-i országgyűlési választásokon való induláshoz szükséges aláírásokat – jelentette be a nagyobbik kormánypárt szombaton a Facebook-oldalán – közölte az MTI, amely arról is beszámolt, hogy az ellenzéki jelöltek is mind a 106 választókerületben megszerezték az induláshoz szükséges ajánlásokat. Bár a törvény szerint 500 érvényes aláírás elegendő a képviselő-jelöltek nyilvántartásba vételéhez, az aláírásgyűjtés országszerte folytatódik.

Régiónkban, a Pest megyei 4. számú és az 5. számú választókerület több településén is gyűjtötték az ajánlásokat.

Mint közismert, a Pest megyei 4. számú választókerületben a kormánypárti, jelenleg is regnáló országgyűlési képviselő, dr. Rétvári Bence újraindult a mandátum elnyeréséért az április 3-i választáson, akinek kihívója az ellenzéki összefogás színeiben induló váci alpolgármester, Inotay Gergely.

Rétvári Bence és támogatói Vácon és a választókerület több településén gyűjtötték az ajánlásokat, melyek pillanatok alatt elérték az induláshoz szükséges mennyiséget. A Fidesz-KDNP jelöltje bejegyzésében arról ír, hogy „a sikeres aláírásgyűjtés után közösen néztük Orbán Viktor évértékelő beszédét Vácon.” Arról is beszámol, hogy „Leadtam a Választási Irodának a jelöltállításhoz szükséges aláírások több mint háromszorosát.”

Inotay Gergely is közösségi oldalán adott hírt arról, hogy Bernecebarátitól Őrbottyánig mindenkinek lehetősége volt támogatni, melynek eredményét a váci városháza előtt készített fényképes bejegyzésében köszönt meg.

Gödön, a Pest megyei 5. számú választókerületben a délelőtti órákban három párt jelöltjének – a Fidesz, a Kutyapárt és az Egységben Magyarországért – egymás mellett kialakított standon gyűjtötték az aláírásokat.

Mint azt dr. Molnár Györgytől, a Dunakeszi Választási Iroda vezetőjétől megtudtuk: 8 képviselő-jelölt aspiráns vette fel az ajánlóíveket az 5. számú választókerületben, akik közül két képviselő-jelölt -, a választókerület jelenlegi országgyűlési képviselője, dr. Tuzson Bence és ellenzéki kihívója, az Egységben Magyarországért összefogás színeiben induló Dorosz Dávid – napközben leadta az induláshoz szükséges ajánlásokat.  

(Vetési)


Még szintén érdekelheti...