Választás 2022

Tuzson Bence: az elnyert mandátum újabb ambiciózus tervek megoldására ösztönöz

Az április 3-i országgyűlési képviselő-választáson a Pest megyei 5. számú választókerületben Tuzson Bence (Fidesz-KDNP) immár harmadik alkalommal nyerte el az egyéni országgyűlési képviselői mandátumot, aki április 20-án ünnepélyes keretek között vehette át a képviselői megbízólevelét dr. Pál Lajostól, a választási bizottság elnökétől.

Az eseményhez méltó színvonalas rendezvény a Himnusz közös eléneklésével kezdődött ma este a dunakeszi József Attila Művelődési Központ színháztermében, ahol elsőként Szeredi Helga műsorvezető, a Dunakeszi Programiroda munkatársa gratulált a választáson magabiztos győzelmet arató Tuzson Bencének, köszöntötte a választókerület településeinek polgármestereit, az ünneplő közönséget, akiket Kovács-Szőcs Benedek, a Farkas Ferenc AMI tehetséges növendéke, az országos zeneiskolai verseny győztese csodálatos zenei élménnyel ajándékozta meg, aki Liszt Ferenc XI. magyar rapszódiáját virtuóz művészi színvonalon szólaltatta meg zongorán. (Felkészítő tanára, dr. Domoszlai Erzsébet, Dunakeszi díszpolgára)

Farkas András, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Erkel Ferenc: Bánk bán című operájából a Hazám, hazám áriáját énekelte el a felejthetetlen Simándy József csodálatos hangját idézve.

Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere köszöntő beszédében azt emelte ki, hogy a választási sikert az elmúlt években közösen elvégzett tervszerű munka alapozta meg.

 – A nemzeti oldalon mindig nagyon meg kell küzdeni a győzelemért. Sorsfordítónak éreztem az április 3-i választást. Boldog vagyok, hogy harmadszor köszönthetem Bencét! Nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt években és mindvégig hittünk az elvégzett munka sikerében – fogalmazott Dióssi Csaba, aki a választókerület polgármestereinek is köszönetet mondott a helyben elvégzett munkáért, akik elfogadták Tuzson Bence segítségét. Együttműködő partnerek voltak az összefogásban, amit az országgyűlési képviselő ajánlott fel mindannyiuknak.  – A rendszerváltás óta talán a leggyümölcsözőbb négy évet élték meg a települések a közös munkának köszönhetően is, amellyel hozzájárultak a választási győzelemhez is – mondta Dióssi Csaba, aki kiemelte, hogy Tuzson Bence kampányának fontos üzenete volt, hogy az elért eredmények mellett vannak céljaik, a lakosság életkörülményeit javító terveik, melyek megvalósításának garanciája az elmúlt két választási ciklusban közösen végzett munka.
– Szívből gratulálok mindenkinek! Bence, fantasztikus volt az a munka, amit az elmúlt években elvégeztél, ahogyan vezeted a csapatot. Szívből gratulálok, nagyon megérdemelted ezt a győzelmet! – hangzottak Dióssi Csaba szavai.

Dr. Pál Lajos, a választási bizottság elnöke köszönetet mondott valamennyi közreműködőnek, akik munkájukkal hozzájárultak a választás törvényes és zavartalan lebonyolításához. Külön köszönettel szólt a 93 szavazókörben közreműködő több száz szavazatszámláló és aktivista, valamint a választási bizottság tagjainak, a választási iroda munkatársainak tevékenységéről. – A választás törvényes és zavartalan volt, kifogással senki nem élt – mondta.

Bejelentette, hogy a választásra jogosultak 76 százaléka, 74 278 fő adta le szavazatát, melyből a győztes Tuzson Bencére 34 390 választópolgár, a megjelent szavazók 46,3 százaléka voksolt.

A választási eredmény ismertetését követően dr. Pál Lajos gratulált Tuzson Bencének, akinek átadta az országgyűlési képviselői megbízólevelét.

– Köszönöm! Meghatódottan állok itt most önök előtt, hiszen harmadik alkalommal vehettem át a képviselői megbízólevelet, ami nagy megtiszteltetés számomra – kezdte Tuzson Bence, aki az elmúlt három választást elemezve köszönetet mondott családjának és a települések polgármestereinek a támogatásukért, akikhez fordulva egyenként értékelte és méltatta az együtt végzett munkát, felvázolta a jövőben közösen megoldandó feladatokat.

– Folytatjuk a munkát, továbbra is azért dolgozom, hogy körzetünk az ország legdinamikusabban fejlődő térsége legyen. El kell érnünk, hogy ezek a települések Európa legélhetőbb települései közé tartozzanak. Köszönöm a bizalmat, egyúttal szeretném megköszönni mindenkinek, aki munkájával és igyekezetével segítette a közös sikerünket!

Dunakeszit és térségét nagyszerű, szorgalmas emberek lakják, egy példaértékű közösség, amely az elért eredményeivel is példát mutat az egész országnak – fogalmazott a választókerület régi-új országgyűlési képviselője, aki az ünnepség után közösségi oldalán is köszönetet mondott támogatóinak.

(Vetési)

Fotó: Ligeti Edina és KesziPress

Még szintén érdekelheti...