Dunakeszi

Mészáros Árpád Zsolt: „Nekem mindig az az álomszerep, ha valaki bennem gondolkodik”

Immár több mint egy évtizede él Dunakeszin, és úgy érzi, igazi otthonra lelt a városban. A Duna közelsége, az itt élők közvetlensége miatt egyszerűen beleszeretett a környékbe. Mészáros Árpád Zsolt, az Operettszínház művésze éppen ezért úgy érzi, valamit vissza is kell adnia a városnak és lakóinak abból a sok jóból, amit eddig kapott, ennek kézzel fogható jele lesz március 6-án, a VOKE-ban rendezendő Nőnapi Operett, Musical és Táncdalest.

Hogy mikor kezdődött Mészáros Árpád Zsolt és Dunakeszi vonzalma egymás iránt? Tán akkor, amikor az akkor már a városban élő Feke Pál meginvitálta őt, nézze már meg, milyen gyönyörű helyen él, és ha tökéletesen ki akarja pihenni a mindennapok fáradalmait, arra Dunakeszi a legjobb hely.

„A sors iróniája, hogy amikor vidéki gyerekként az első pillanatra beleszerettem a városba, és tizenkét évvel ezelőtt letelepedtem Dunakeszin, Pali nem sokkal később átköltözött a folyó túloldalára. Egy pillanatra sem bántam meg a döntésemet, hiszen imádom a Duna közelségét, a csendet, a szomszédaimat. Erre vágyik szerintem minden ember, hogy az otthona egyben a nyaralója is legyen, ahol a szellemi és fizikai fáradtságát ki tudja pihenni. Itt minden megvan ehhez, mindig van mit tenni-venni, aminek segítségével elfelejthetem a hétköznapok munkás időszakát” – árulta el lapunknak a népszerű színész, vagy, ahogy sokan ismerik, MÁZS.

Nem tagadja, szeretné visszaadni azt a sok jót a dunakeszieknek, amit eddig itt kapott, így egyrészt szívesen lép fel a város különböző kulturális rendezvényein, másrészt bárhová veti a munkája, sosem felejti el népszerűsíteni a várost.

„Nagy örömömre szolgál, hogy március hatodikán a VOKE színpadán az Operettszínház művészeivel a hölgyek tiszteletére rendezünk egy Nőnapi Operett, Musical és Táncdal estet, amire sok szeretettel várjuk az érdeklődőket. Ezen kívül már megkerestem a Programirodát egy olyan kezdeményezéssel, amely az itt élők számára egy kulturális bázist jelenthetne színházi vagy pódiumestek formájában, heti rendszerességgel, bérletes rendszerben” – jelentette ki Mészáros Árpád Zsolt.

Amint azt a színész elmondta, a pályán eltöltött eddigi 33 éve alatt minden szerepet eljátszhatott, amire vágyott. Úgy véli, hálás lehet mindenkinek, aki segítette őt eddigi élete során. Kifejezetten álomszerepe nincs, úgy érzi, minden, amit eljátszhat, vagy a rendező benne gondolkodik, az mind egy álom beteljesülése. Szerinte olyan szerep nincs, hogy csak megkapja valaki, aztán simán eljátssza, ki kell gondolni, meg kell találni azt a stílust, amiben egy szerepből a maximumot ki tudja hozni.

„Bármilyen furcsán hangozhat, de számomra az ősbemutatókon való szereplés az egyik legizgalmasabb feladat, majd ugyanezt az előadást évek múlva más szereposztásban megnézni, vajon mennyit vettek át tőlem az eredeti darabból” – vallja MÁZS.

Nem titkolja, egyvalami nagyon hiányzik az életéből.

„Noha játszottam már több filmben vagy sorozatban, talán a legnagyobb vágyam, hogy megtaláljon egy olyan filmszerep, ami rám passzolna. Persze e nélkül is teljesnek érezhetem az életem, de nem bánnám, ha ez a vágyam is teljesülne” – tette hozzá az Operettszínház művésze.

Magyarország kincsestára… Dunakeszi című könyv bemutatóján: Mészáros Árpád Zsolt, Piros Krisztina, Dióssi Csaba polgármester

Gyermekei is imádnak Dunakeszin vele lenni, sőt, Bendegúz fia a menyasszonyával vele is él a két generációnak is tökéletesen megfelelő házban. Büszkén mesélte, hogy nemrég fia írt egy dalt, amit neki mutatott meg elsőnek, és az ebből készült videoklip igencsak sikeres a legnépszerűbb megosztón.

„Nagyon tehetséges fiú…” – mondta mosolyogva a büszke apa, aki hozzátette, 15 éves Rózsa lánya inkább a tánchoz vonzódik, illetve nagyon komolyan veszi a tanulást, amiben megnyugtató szerepe van élsportoló barátjának is.

BML (Dunakeszi Polgár)

Még szintén érdekelheti...