Dunakeszi

102 diák és több pedagógus fáklyával vonult a városházához

Ünnepi fényében ragyogott Dunakeszi főtere, ahová a régi szép hagyományok folytatásaként két év kényszerű szünet után idén is fáklyával vonult a Radnóti gimnázium holnap elballagó 102 diákja és az őket elkísérő pedagógusok Nyíri István igazgató úr és vezetőtársaival az élén.

A városházánál Dióssi Csaba polgármester és két alpolgármester, Sipos Dávid és Nyíri Márton fogadták a fáklyával érkező jó kedélyű ballagókat, akiket a jeles esemény alkalmából kedves vendéglátóként pezsgővel kínáltak.

Nyíri István, a Radnóti Miklós Gimnázium igazgatója rövid beszédében méltatta az oktatási intézmény és az önkormányzat rendkívül korrekt együttműködését. A direktor úr köszönetét fejezte ki az önkormányzat mindenkori támogatásáért, a gimnázium felújításáért.

Dióssi Csaba köszöntőjében kiemelte, hogy a gimnázium a város büszkesége, melynek tanulói és pedagógusai kiváló teljesítményének köszönhetően rangot jelent bekerülni az oktatási intézménybe, melynek neve országosan is jól cseng. A polgármester elismeréssel beszélt a pedagógusokról, akik felkészültségükkel, tehetségükkel megalapozták a ballagó diákok továbbtanulási esélyeit, egyetemi felvételét, majd helytállásukat a „nagybetűs” életben.

A városvezető sok sikert kívánt az érettségire készülő fiataloknak, aki így fogalmazott: „Tegyétek oda magatokat az érettségin, hiszen ez kell ahhoz, hogy odajussatok az életben, ahová szeretnétek” – hangzottak a bíztató szavak.

Dióssi Csaba befejezésül reményét megfogalmazva úgy búcsúzott, hogy akik a Radnótiban végeznek, bárhova is kerülnek a nagyvilágban: „mindvégig maradjanak dunakeszi polgárok.”

A közösen eltöltött évekre, a sikeres érettségire és a boldog jövőre koccintottak a fiatalok és az önkormányzat vezetői, a gimnázium pedagógusai, akiknek virággal és kedves ajándékkal köszönte meg az elmúlt években végzett munkát Dióssi Csaba.

Az érettségire készülő, ballagó diákokat – jelképesen – tollal ajándékozta meg a polgármester.

(Vetési)

Fotó: KesziPres

Még szintén érdekelheti...