Dunakanyar régió

Havazás, ónos eső érkezett reggel, a MÁV késést jelentett be a váci vonalon

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kora hajnalban.

Az Időkép előrejelzése szerint ma délig számíthatunk kisebb-nagyobb havazásra. Kezdetben havazhat, majd erős, viharos szél jön.

A reggeli órákban – jellemzően – egy-két centis hó esett a régió településein, ami arra figyelmeztet, hogy a téli gumi használata sok kellemetlenségtől kímélheti meg az autósokat. Az idei első havazás után az ingatlantulajdonosok lapátot vagy seprűt fogtak, hogy a házuk előtt húzódó járdát megtisztítsák a lehullott hótól.

A Budapest–Vác–Szob vonalon 20-30 perccel meghosszabbodik a menetidő. Vonatkimaradásokra is számítani lehet. A Nyugati pályaudvarról Vácra 8:15-kor induló S70-es személyvonat nem közlekedik – írja a Mávinform, amely 10:57 perckor közzétett legfrissebb híre szerint: „A reggeli órákban mozdonyhiba miatt Rákospalota-Újpestnél várakozó vonatot másik mozdonnyal továbbították a Nyugati pályaudvarra. Dunakeszi és Rákospalota-Újpest között már mindkét vágányon közlekednek a vonatok. Várhatóan a délelőtti órákban helyreáll a menetrend a Budapest–Vác–Szob vonalon.”

Csütörtök napközben északnyugat többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Havazásra főleg keleten számíthatunk, másutt szórványosan alakulhatnak ki hózáporok. A keleti, északkeleti tájak kivételével sokfelé erős, viharos lehet az északnyugati szél, mely helyenként akár kisebb hófúvást is okozhat. Délután -2 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás.

Még szintén érdekelheti...