Dunakeszi

306 személyt oltott be a dunakeszi orvosi team

2021. január 29-én és január 30-án a DUNAKESZI-SZTK Nonprofit Kft. is részt vett abban a kampányoltásban, amelyet az idősotthonok és más bentlakásos intézményekben élők számára szerveztek. A Dunakeszi Járási Hivatal vezetője, Imre Zsolt irányításával létrehoztak egy – orvosok, szakdolgozók és adminisztrációs személyek alkotta – oltócsoportot.

Az orvosi team vezetője Dr. Pál Miklós igazgató koordinálta a szakmai munkát és végezte az oltásokat közösen Dr. Guba Ágnes háziorvossal, Dr. Pitz Andrással és Dr. Váradi Csabával, akik a rendelőintézet szakorvosai.

  • A két nap alatt felkerestük a kijelölt intézményeket, Dunakeszin 4, Fóton 1, az Aszódi Járásban 2 helyszínen és megtörtént mind a bentlakók, mind az őket ellátó személyzet beoltása a Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcinával. A Dunakeszi Járásban általunk beoltott 306 személy a protokollnak megfelelően 21 nap múlva kapja meg a második oltást – nyilatkozta a Dunakanyar Régió megkeresésére dr. Pál Miklós.
Oltás a dunakeszi Gondtalan Élet Idősek Otthonában, ahol a lapunknak nyilatkozó Sárköziné Gyöngyösi Katalin – az intézmény tulajdonosa – elmondta, hogy 86 idős ember kapta meg a vakcinát

A DUNAKESZI-SZTK Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az elmúlt hetekben megtörtént a szakrendelő egészségügyi dolgozóinak a COVID19 vírus elleni oltása is.

  • Minden dolgozó, aki kérte és megkaphatta az oltást az első oltáson már biztosan túl van, folyamatosan kerül sor az előírásnak megfelelően a második oltások beadására is. Mivel városunkban az oltóhelyek kialakítása még most van folyamatban a dolgozóknak regisztrációt követően központilag irányítottan fővárosi kórházak oltópontjait kellett felkeresniük, és a második oltásra is oda kell visszamenniük. Az oltottaknál semmilyen mellékhatás nem volt tapasztalható. Karban jelentkező némi izomfájdalomról beszámoltak néhányan, de hasonló tünetek más védőoltás beadásakor is jelentkeznek – ismertette dr. Pál Miklós, aki hozzátette: – Jelenleg a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézetben zajlik a felkészülés a lakosság tömeges oltására, hogy mind személyzettel, mind a megfelelően felszerelt oltóhellyel felkészülten tudjuk fogadni a hozzánk irányított lakosságot.
    Forrás: Dunakanyar Régió

Még szintén érdekelheti...