Kitekintő

Újra BL-találkozó Budapesten! RB Leipzig-Liverpool nyolcaddöntő

A Puskás Arénában fogadja a magyar válogatott játékosokat is foglalkoztató RB Leipzig a hatszoros BL-győztes Liverpoolt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, február 16-án.

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig a Németországban érvényes beutazási tilalom miatt kényszerül semleges helyszínen játszani a február 16-i Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonását, a német csapat döntése értelmében a Puskás Arénában fogadja az angol Liverpoolt. A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg a párharcot, amelynek szervezője hivatalosan a német Lipcse együttese, mely az UEFA ajánlását is figyelembe véve választotta ki a budapesti helyszínt.

Magyarország minden rangos labdarúgó eseménynek örömmel ad otthont. Az elmúlt évtized infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetőn rendelkezünk olyan létesítményekkel, amelyek alkalmasak nagyszabású sportesemények lebonyolítására.

A közelmúltban sikerrel rendeztek női Bajnokok Ligája-döntőt, illetve első alkalommal nézőkkel a koronavírus-járvány első hulláma után férfi Szuperkupa-döntőt hazánkban. Magyarország a nyári időszakban helyszíne volt semleges pályaként az európai kupamérkőzések selejtezőinek. Itt fogadta a Juventust és a Barcelonát is a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében. A szervezéssel, a rendezéssel mind az európai szövetség, mind a résztvevő csapatok és a szurkolók is maximálisan elégedettek voltak, és a gyakorlatban is vizsgázott a stadionban a gólvonal-technológia és a videóbíró-rendszer.

A nyáron az EURO2020-nak, vagyis a férfi Európa-bajnokságnak leszünk társházigazdái, valamint szintén 2021-ben társrendezői leszünk az U21-es Európa-bajnokságnak, továbbá Budapest 2023-ban rendezhet Európa-liga-döntőt is.

Forrás: mlsz.hu

Még szintén érdekelheti...