Kitekintő

Kellemes feltöltődést kínál a verőcei dunai strand

Közel egy éve írtunk a Dunakanyar Régióban arról, hogy Verőcén befejezték a térség egyik legmodernebb, a vendégek igényeit maximálisan kiszolgáló dunai szabadstrand fejlesztését, amely óriási népszerűségnek örvend a helyi lakosság és a turisták körében egyaránt. A lapunknak nyilatkozó Grauszmann György polgármester elmondta, hogy a fejlesztéseket két ütemben valósították meg az állam 130 millió forintos támogatásával.

Verőce a kellemes feltöltődést és kikapcsolódást kínáló szabadstrandjával, az ugyancsak tavaly átadott új hajókikötőjével, a Gorka Géza Kerámiamúzeum értékeivel, az éttermek és cukrászdák finomságaival a turisták körében az egyik legkedveltebb dunakanyari település, ahol a helyi lakosság is sokszínű és tartalmas programok közül válogathat az esztendő minden évszakában. 

A gyerekek kedvence a csúszda és a homokozó

A nyári hónapokban sokan keresnek felüdülést a vízparton. A verőcei dunai strand az egyik kedvenc pihenőhelye a Dunakanyart kerékpáron felfedező turistáknak is, akik számára vonzó a Duna hűsítő habja, az éttermek, fagyizók finomságai, no és az, hogy élvezhetik az okospad, a Wifihálózat előnyeit.  A fejlesztésnek köszönhetően zöldfelület, napozók, zuhanyzók, elektromos E-bike töltők, telefontöltőpontok szolgálják a vendégek kényelmét. Emellett kültéri kondipark, női-férfi öltöző és családbarát, valamint akadálymentesített WC-k épültek. A gyerekeket játszótér fogadja, van baba-mama szoba is.

Jó megpihenni és beszélgetni az árnyékban

Talán nem túlzás, ha azt mondjuk: minden megtalálható a verőcei dunai szabadstrandon, ami a kulturált kikapcsolódáshoz szükséges, ahol az idősebb és a fiatalabb korosztály tagjai, a vakációzó fiatalok, a helyi kajakklub ifjú versenyzői, a több gyermekes családok egyaránt kellemes környezetben pihenhetnek, élvezhetik a nyár örömteli napjait.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...