Dunakeszi

Új fekvőrendőr épül a Tábor úton és a Mátyás király úton

Dunakeszi egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja a Tábor út – Hunyadi út – Mátyás király útja, ahová négy irányból érkezik a forgalom, ráadásul szomszédságában van a Piros óvoda, és a közelben a Fazekas iskola. Zebra segíti a gyalogosok biztonságos átkelését, de a szakemberek szerint az autósok érdekét szolgálja a forgalomlassító fekvőrendőr is.

A biztonságos közlekedés érdekében az elmúlt években többször is változtattak a közlekedés szabályain, de nem váltották be a hozzáfűzött reményeket. A legújabb változást tavaly vezették be, melynek lényege, hogy a Tábor út – Mátyás király útja elsőbbséget élvez a Hunyadi út forgalmával szemben.

– Általános szakmai tapasztalat, hogy az elsőbbséget élvező hosszú és széles utakon közlekedők a megengedetnél gyorsabban hajtanak, ami nagyon sok veszélyt hordoz magában, hiszen az út mellett van az óvoda, pár száz méterre az iskola és az uszoda, de jelentős a kerékpáros forgalom is – sorolja Somodi István. Az önkormányzat városüzemeltetési osztályának vezetője szerint is elkerülhetetlen volt a fekvőrendőr kiépítése, amit napjainkban átalakítanak.

Felvételünk kedden készült!
  • Az átalakított fekvőrendőrrel szeretnénk elérni, hogy a főút – Tábor út- Mátyás király útja – forgalma a közlekedési csomóponthoz közeledve lelassuljon a balesetek megelőzése, valamint a könnyebb elsőbbségadás érdekében. A gyakorlat azt bizonyítja, hogy az új megoldás bevált megszűntek a balesetek, ezért véglegesítjük a fekvőrendőrt, ami 7 centi magas, és jóval hosszabb, így a gépjárművek számára is „komfortosabb” lesz – hangsúlyozta az osztályvezető, aki reményét fejezte ki, hogy a napokon belül átadásra kerülő megújult fekvőrendőrök jelentősen hozzájárulnak a biztonságos közlekedéshez.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...