Dunakeszi

Lucz Dóra olimpiai hatodik, pontszerző k-1 200 méteren

Az UTE kajakosa középfutamát megnyerve jutott be az A-döntőbe. A fináléban a négyes pályáról indulhatott jobbján a dán Emma Jörgensennel, balján pedig a szám kétszeres olimpiai bajnokával, az új-zélandi Lisa Carringtonnal. A rajt Carringtonnak sikerült a legjobban igaz, Lucz is szépen eljött. Ezután szinte végig a középmezőnyben, az ötödik, hatodik helyen haladt, miközben Carringtont senki és semmi nem veszélyeztette az élen. A magyar kajakos végül a pontszerző hatodik helyen ért célba.

“Sajnálom, hogy ez lett a vége, kicsit jobb lett volna előrébb végezni. Azért örülök, hogy pontszerző lehetek, és Magyarországot képviselhettem – mondta a döntő után a 26 éves kajakos. – Nem néztem a többieket, Lisát láttam, hogy előttem van, de erre számítottam is.

 A lehetőségekhez képest úgy gondolom mindent kiadtam magamból. Köszönöm a szurkolást azoknak, akik felkeltek miattam.

 Úgy álltam oda a döntőhöz, hogy kedvezni fog a hátszél, a meleggel és a páratartalommal nem volt gond, tudtam mire számítsak, de ez most ennyire volt elég. Fel kell még dolgozzam a történteket, biztos, hogy lesz bennem egy kis hiányérzet, de nálunk kajakosoknál, már kijutni is nagy dolog egy olimpiára, hiszen a hazai mezőny is nagyon erős. ” – zárta Lucz Dóra, aki Dunakeszin kezdett el kajakozni Rasztótzky János és felesége, Rasztótzky Gizella irányításával.

Forrás: kajakkenusport.hu

Még szintén érdekelheti...