Dunakeszi

Online nőnapi koncert Dunakeszin

    Szép, tavaszi ünnepünk a nemzetközi nőnap. Virággal, kedves szavakkal köszöntik ilyenkor a férfiak a hölgyeket, legyenek azok családtagok, munkatársak, tanintézeti évfolyamtársak, barátok, ismerősök.

Idén persze mindez kicsit másként történik, a hagyományokat megszakítva a Dunakeszi Város Önkormányzat kezdeményezésére online koncerttel kedveskednek a településen élő  hölgyeknek.

    Januárban, a magyar kultúra napja alkalmából rendezett online koncert népes közönségtábora igazolta a várakozást. A Dunakeszi Szimfonikus Zenekar – énekes szólisták közreműködésével, Farkas Pál vezényletével –nőnapi ünnepi műsorát felvételről március 8-án 18 órakor, Dióssi Csaba polgármester Facebook oldalán, valamint a Telekeszi TV csatornáján tekinthetik meg.

    Parádés műsorral készültek. Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Johann Strauss, Kálmán Imre, Szirmai Albert, Robert Stolz örökbecsű operettslágerei mellett elhangzik RiccardoCocciante NotreDame de Paris – Katedrális című betétdala, MacDermot Hair című musicaljének I got life című részlete, valamint Sarantis Mantzourakis, hazánkban élő görög származású buzukiművész és énekes zenekari kísérettel előadott három görög dala.

    S a közreműködő Dunakeszin élő kiváló énekművészek: Szabó-Szilágyi Éva, Altsach Gergely és Mészáros Árpád Zsolt.

    A koncert kezdete előtt Dióssi Csaba polgármester köszönti a település hölgyeit. „Engedjék meg nekünk, dunakeszi férfiaknak, hogy kihasználva az alkalmat, Önöket ünnepelhessük, és ezzel a koncerttel ismerjük el egész éves munkájukat, gondoskodásukat”, hallható többek között a polgármester köszöntőjében, aki a felvételt követően egy-egy szál virággal kedveskedett a zenekar hölgytagjainak.

    A koncert programja ugyan rövidebb, mint az elmúlt években tartott hasonló élő nőnapi hangversenyeké, ám igényességében most is hasonlóan magas színvonalú.

    Kérdésünkre Farkas Pál karmester elmondta, hogy a novemberi korlátozása zenekar életében ismételten egy „eseménytelen” időszakot eredményezett.

– Ezért különösen örülünk annak a lehetőségnek, hogy egy-egy online koncerttel tudunk kedveskedni a közönségünknek. Ez tart életben bennünket és ez ad erőt addig az időszakig, amikor majd beköszönt a jó idő és vélhetően elindulhatnak a szabadtéri előadások. Nagy öröm volt, hogy a magyar kultúra napi koncertünket több mint tízezren megtekintették. Bízunk benne, hogy a nőnapi hangversenyünket is hasonló érdeklődés kíséri majd.

Katona M. István (Dunakanyar Régió)

A szerző felvételei

Még szintén érdekelheti...