Dunakeszi

Kisbabák nevei a karácsonyfadíszeken

 Dunakeszin a IV. Béla király téren hat éve elültetett s mára tekintélyes magasságot elért fenyőfa december 20-ig várt arra, hogy az ünnep közeledtével karácsonyfává változzon. A díszek pedig különleges, festett fakorongok. S hogy miért különlegesek? Arra is választ kaptunk.

Szép, napsütéses kora délután érkezett a régi nevén Fő térre a városszerte népszerű Redit Örömtánc Klub, s a hideg szél ellenére jókedvet varázsolva táncra is perdültek Radvánszki Edit vezetésével. Közben megérkezett Sipos Dávid és Nyíri Márton alpolgármester és az örömtánc varázsolta vidám hangulatban közösen díszíteni kezdték a fenyőfát, melynek magasabb ágaira már korábban felkerültek a korongok.   


 – Hat éve ültette a városvezetés a fenyőfát, hogy ne kelljen évről évre kivágott fát venni karácsony előtt – mondta kérdésünkre Szeredi Helga kommunikációs szakreferens.

– Miután a Casalgrande térre került át az adventi rendezvénysorozat, úgy gondoltuk, hogy ennek a fának is visszaadjuk az eredeti ünnepi funkcióját. A Zöld Dunakeszi program jegyében jutottunk arra az elhatározásra Takács Edit munkatársunk ötlete nyomán, hogy a viharban kidőlt fákat korongokra vágva megfestjük és felcímkézzük azoknak a gyerekeknek a neveivel és születési dátumukkal, akik 2021-ben születtek és babacsomagot kaptak. Úgy gondoltuk, ezek a különleges díszek személyes üzenetet is hordoznak városunk kisgyermekes családjainak. A január 6-i leszedés után pedig, aki szeretné, az ügyfélszolgálaton átveheti majd a névre szóló korongot, amely a babacsomagban lévő, és a Vámos Robi által festett kincses dobozba el is fér és szép emlék lehet. Vannak plusz korongok így még lehetőség van arra, hogy karácsony előtt azok a kisgyermekesek, akik nem igényeltek babacsomagot, eljöhetnek a Programirodába és az ő gyermekük neve is felkerülhet a fára.

    Díszítés közben megérkezett a térre a tizenegy hónapja született ikreivel, Dalmával és Olivérrel Chavót Horváth Nikolett. Ők is megkapták a babacsomagot, így a két csöppség nevei is a fára kerültek.  – Nagyon szép a karácsonyfa és kedves gesztus ez a várostól. És Dávid férjemmel együtt nagyon örültünk a babacsomagoknak is.  Eljöttünk megnézni a saját kis díszeinket a fán.

    Megtudtuk még, hogy a francia állampolgár férjével három éve laknak Dunakeszin, nagyon megszerették a települést, jól érzik itt magukat. – Nagyon családias a város, sok program van a gyerekeknek, felnőtteknek. Karácsonyra itthon is leszünk, most már négyesben és vidékre is megyünk a szüleimhez.

    Megnézték a karácsonyfát, de persze most még nehéz megtalálni a neveiket. A táncklub tagjai viszont meglepetésként körbevették az édesanyát és a babakocsit az ikrekkel és jókedvű körtánccal kívántak nekik és rajtuk keresztül valamennyi városi újszülöttnek boldog, meghitt, békés karácsonyt.

Katona M. István

A szerző felvételei

Még szintén érdekelheti...