Dunakeszi

Zajlik a strandfejlesztés V. üteme

Rehabilitációs szakmérnök tervezte meg azt a taktilis vezetősávot, amellyel a dunakeszi szabadstrand mentén található szilárd járófelületek a hónap közepén kiegészülnek.

A szilárd burkolat bővítésével a strand területén üzemelő büfék bejárata is elérhető lesz az új taktilis vezetősáv segítségével. Június végéig befejeződik a Dunakeszi Duna Szabadstrand Fejlesztése című pályázati projekt, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program V. üteme. A sikeres pályázatnak köszönhetően 29,93 millió forint állami támogatásból Dunakeszi Város Önkormányzata megteremti a vízi- és sporteszközök bérlésének lehetőségét, amelyekhez mentőmellényt is biztosít, biztonsági kamerákat és kerékpáros szervízoszlopot telepít a strand területére, valamint fejlesztik a zöldfelületet. A gyepfelület felújítása már elkezdődött, amelynek folyamatos vízellátásáért öntözőrendszert építenek ki.

A vízi- és pihenőeszközök között megtalálhatóak lesznek kajakok, kenuk, SUP-ok és napozóágyak is.

Dunakeszi Város Önkormányzata a fenti feladatokra a korábbiakhoz hasonlóan 100%-os támogatást nyert. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program részeként valósult meg többek között a mosdó, a három napozóstég, a turisztikai táblák, a strandszéf, padok, a szelektív hulladékgyűjtők is. A mostani fejlesztéssel még interaktívabbá válik a dunakeszi szabadstrand. 

Szeredi Helga

Fotó: Kovács Zsolt

Még szintén érdekelheti...