Kultúra

Völgyfesztivál a Dunakanyarban!

2022. június 9-12. között Kosdon a Naszály-hegy lábánál ismét megrendezésre kerül a tavalyi évben nagy sikert aratott Völgyfesztivál, a Dunakanyar új összművészeti fesztiválja.

A fesztiválon a rockzenei koncertek mellett népzenei fellépőkkel, fúvószenekarral, sport és hagyományőrző programokkal, közönségtalálkozókkal, filmvetítéssel is találkozhatunk. A Cserhát lábánál elterülő Patakvölgy minden generáció számára ideális helyszínt biztosít a feltöltődésre.

Fellép többek között a Kárpátia, a Lord, a Nemzeti Hang, az ABCD, Fábián Zoltán előadóművész, Navratil Andrea népdalénekes, Bese Botond magyar dudás, a 2021. év legjobb V4 projektje díjra jelölt Váci Ifjúsági Fúvószenekar, de nem hiányozhatnak a helyi hagyományőrzők sem. Íjászattal és jurtabemutatóval érkezik az Árpád Nemzetség Kézműves és Hagyományőrző Egyesület.

A fesztivál csütörtöki napján kerül vetítésre a Kárpátia zenekar történetét bemutató Magyarnak születtem című film, melyet a Hazajáró-turisztikai magazinműsor rendhagyó borkóstolóval és élő népzenével egybekötött közönségtalálkozója követ.

A fesztivál különleges eseménye lesz a LORD zenekar 50 éves jubileumi koncertje. A legendás szombathelyi hard rock zenekar közel 15 év után tér vissza a Dunakanyarba!

A szombati nap folyamán délelőtt cserháti vadpörköltekkel várják a kulináris élvezetek szerelmeseit, délután motoros felvonulásra, valamint a Kárpátia zenekar rajongóinak találkozójára kerül sor az esti koncertek előtt.

A programok rendezvénysátorban kerülnek megrendezésre.
Időjárástól függetlenül mindenkit szeretettel várnak a szervezők
a kosdi Patakvölgyben a Völgyfesztiválon!

Még szintén érdekelheti...