Dunakeszi

Mesterségem címere – Családi napot szervezett a Szeretem Dunakeszit Egyesület

Október 7-én reggel egy csodálatos őszi napra virradtunk, aminek nagyon örült a Szeretem Dunakeszit Egyesület, ugyanis ezen a napon tartották a Mesterségem címere családi napjukat.

Mint Tasnádi Istvántól, az egyesület elnökétől megtudtuk, ez egy pályaválasztást elősegítő, kétkezi szakmákat bemutató rendezvény volt, amitől azt várják a szervezők, hogy a gyerekek már kiskorukban a szüleikel együtt, közösségben vidáman tudjanak alkotni, és kialakulhasson az érdeklődés bizonyos szakmák iránt.

Az esemény fő programja a szakmák utcája vetélkedő volt, amely hat állomásból állt. Első pontban a szabó mesterség rejtelmeibe kalauzolta a kedves és profi segítség a látogatókat, így kalandozva alkothattak maguknak kötényeket, ami a további feladatoknál védte a ruhájukat. Ezután következett az asztalos, ahol egy fakaspót kellet összeállítani, ezt követte a fazekas szakma, itt agyaggal dolgoztak, és egy hasznos tálkát formáztak meg.

Negyedik pontban az időközben elkészült kaspókat lehetett díszíteni alumíniumkiegészítőkkel a lakatos szakma asztalainál. Ezek után a kertészkedés következett, ahol Leylandi-ciprusdugványokat kellett ültetni műanyag cserépbe, és díszíteni ezt különleges kőzetekkel. Így már összeállni látszott a remekmű, már csak a dekoros pont volt hátra: szélforgót és egyéb pálcás díszeket lehetett alkotni.

A több száz remekmű gyártása egészen délelőtt tíz órától este hatig tartott, és az elkészült remekművet mindenki hazavihette, így a rendezvény által több száz háztartásba ültettek egy növényt.

Ezalatt az idő alatt a többi érdeklődőnek is bőven akadt tennivaló. Szintén 10 órától várt mindenkit a Művésztelep, ahol festeni, hajtogatni, rajzolni és színezni is lehetett. Golyalábas show, lufihajtogató bohócok és arcfestők tették felejthetetlenné a délutánt. Továbbá egy nagyszabású játéksoron keresztül a természetvédelemre és a felelős állattartásra szerette volna felhívni a figyelmet a szervezőség, ugyanis ez szívügyük, ahogy ezt a 2015 óta tartott Állati jó családi napjukon is láthattuk.

Déltől indult a közönség nagy kedvence, a városnéző kisvasút, amin ingyenesen lehetett utazni, és egészen a Dunáig szállította a családokat, fél óránként indult újra a rendezvény helyszínéül szolgáló Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Sportiskola elől.

A rendezvény műsorvezetői az Animal Cannibals volt, akik már szinte családtagjai a Szeretem Dunakeszit rendezvényeknek. Ők zsűrizték a vetélkedőn elkészített tárgyakat is és a szakmai előadásokat az ő kérdéseikkel tarkítva figyelhette a nagyérdemű. Majd délután négy órakor következett a HIPHOP-táncelőadás több nagyon tehetséges fiatallal, és ezt követte a „Kanibálok” minikoncertje. Ebben az órában együtt táncolt és mulatott a környék.

„A rendezvény fantasztikus élmény volt, felidéztük a gyerekkorunk technikaóráját, és rengeteg mosolygós arcot láttunk. Szeretnénk hagyományt teremteni ebből a családi napból is” – tudtuk meg Tasnádi Istvántól.

Szeretem Dunakeszit Egyesület

Fotó: Dunakeszi Poszt

Még szintén érdekelheti...