Dunakeszi

Pedagógusokat köszöntöttek Dunakeszin

    Dunakeszin idén elmaradt a hagyományos pedagógus napi ünnepség, melyen korábban elismeréseket adtak át az elmúlt tanév legeredményesebb pedagógusainak. A legrangosabb, az „Év pedagógusa” elismerések átadására azonban sor került.

    Az ünnepségre június 7-én, a polgármesteri hivatalban, Dióssi Csaba polgármester irodájában került sor. – Rendkívüli volt az idei tanév, nagy próbatételnek voltak kitéve az oktatás-nevelés szakemberei – mondta a városvezető. Majd úgy folytatta, hogy azok részesülnek az elismerésben, akiket az intézmények a legméltóbbnak találnak és az önkormányzat testületi ülése is jóváhagy. – A pedagógiai színvonal Dunakeszin kimagasló és ebben a rendkívüli helyzetben különösen büszkék lehetünk a pedagógusokra.

    – Nehéz éven vagyunk túl és ez a díj pont ezt az éves teljesítményt értékeli – fogalmazott az ünnepségen jelen lévő Tuzson Bence államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. A továbbiakban kifejtette, hogy gyermekes apukaként is úgy véli, hogy a gyermekek számára a vírushelyzet után sem lesz könnyebb, mert úgy telt el egy év, hogy szokatlan módon kellett tanulni és kiszakadtak abból a közegből, abból a közösségből, amely normál helyzetben az egészséges fejlődésükhöz szükséges. Ezt a pszichés hatást talán évek múltával lehet majd mérsékelni, vélekedett az államtitkár.

Tuzson Bence (balról), Tolnai Márta Éva, Dr. Domoszlai Erzsébet, Székely Patrícia, Dióssi Csaba

    Ezt követően Dióssi Csaba átadta az Év pedagógusa oklevelet Dr. Domoszlai Erzsébetnek, a Farkas Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zongora tanszak vezetőjének, Tolnai Márta Évának, a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunakeszi Tagintézménye pszichológusának, intézményvezetőnek, valamint Székely Patríciának, a DÓHSZK Alagi Tagóvodája óvodapedagógusának, tagóvoda-vezetőnek.

    Dr. Domoszlai Erzsébet 55 éve dolgozik zongoratanárként a zenepedagógus pályán, és számos növendékét indította el a művész pályán. A vírushelyzet miatt bevezetett online oktatást alkalmazva is kiválóan teljesítette az idei tanévet és növendékeivel rangos művészi sikereket ért el. Többek között a nemrég lezajlott I. Nemzetközi „Zongoramesék” Zongoraversenyen növendéke, Nyíri Alex a „Zenevilág reménysége” fődíjat hozta el, ő maga pedig tanári különdíjban részesült. 

    Tolnai Márta Éva 35 éve dolgozik a már említett pedagógiai szakszolgálat Dunakeszi Tagintézményében, ahol az elmúlt 13 évben lelkiismeretesen látta el a vezetői munkát is. Sikeres szakmai pályafutása során vezetőként mind a saját, mind a munkatársak szakmai fejlődését fontosnak tartotta annak érdekében, hogy versenyképes tudással lássák el a tagintézmény feladatait.

    Székely Patrícia a tagóvoda „Egészségnevelés” elnevezésű pedagógiai programjával, annak szellemiségével teljes mértékben azonosul. Gyakorlati munkája példaértékű, szívesen próbál ki új módszereket, eszközöket. Aktív szerepet vállal és példát mutat az óvoda értékrendjének kialakításában. Tevékenységét óvodapedagógusként és tagóvoda-vezetőként is tartósan magas színvonalon végzi.

Katona M. István (Dunakanyar Régió)

A szerző felvételei

Még szintén érdekelheti...