Sport

Váci vívók sikere a diákolimpián      

Május 22-én a Hungexpo területén rendezték meg a Sulivívó Diákolimpia® országos döntőjét kardvívásban. A csapatversenyen a Piarista Gimnázium és Kollégium Vác csapata az V. korcsoportban Kriaszter Ábel (10.b), Izsák Gábor András (11.a) és Kovács Magor Ábel (10.b) összeállításban a harmadik helyen végzett.

A vívás napjainkban is az egyik legnépszerűbb sportág, amely egyébiránt a legeredményesebb magyar olimpiai sportág is, melynek olyan kiválóságai szereztek dicsőséget Magyarországnak, mint a kardvívó Gerevich Aladár, aki hat olimpián hét aranyérmet nyert, Kovács Pál kardvívó öt olimpián indult és hat aranyérmet nyert, de említhetjük a régi nagyok közül Kárpáti Rudolf kardvívót is, aki négy olimpián hatszor diadalmaskodott.

Nagy örömünkre a közeli időkben és a legutóbbi tokiói olimpián is elhangzott magyar vívó tiszteletére a Himnusz.

A fiatal váci vívók többször is találkozhattak Nagy Tímeával, a kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok, Európa-bajnok párbajtőrvívóval, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnökével, aki a Váci Reménység Egyesület felújított és kibővített sportcentrumának avató ünnepségén is ellátogatott a városba.

A felnövő generáció tagjainak másik nagy példaképe a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron, aki Tímeához hasonlóan gyakran találkozik a sportág ifjú képviselőivel. Legutóbb például a VS Dunakeszi meghívását elfogadva az iskolásoknak tartott színes élménybeszámolót az ötkarikás játékokon elnyert három aranyérem sikeréhez vezető útról.

Öröm volt látni a 100 éves jubileumát ünneplő Váci Reménység Egyesület minap rendezett centenáriumi ünnepségén, hogy nagyon sok fiatal hódol a vívásnak, melynek eredménye megmutatkozik olyan sikerekben, mint amit a Piarista Gimnázium fiataljai vívtak ki a diákolimpián.

Bíztató a jövő szempontjából, hogy régiónkban a dunakeszi és a váci vívószakosztályban egyaránt felkészült edzők irányítják a fiatalok edzéseit, ami garancia arra is, hogy a jövő reménységei elindultak a nagy példaképek nyomdokain…

(Vetési)

A jubileumi rendezvényre Kriaszter Ábelt elkísérte nagymamája, Kovács Ágnes, korábbi önkormányzati képviselő is

Még szintén érdekelheti...