Dunakanyar régió

Öt, Váchoz köthető szakember is állami elismerésben részesült a nemzeti ünnepen – Az őrbottyáni Nagy Ferót Kossuth-díjjal tüntették ki

Nemzeti ünnepünkön Váchoz köthető személyiségek is kaptak állami elismeréseket. Az őrbottyáni Nagy Ferót Kossuth-díjjal tüntették ki.

Nagy Feró énekes, zeneszerző, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere Magyarország számára kivételesen értékes pályafutása során a magyar rockzenei élet emblematikus alakjaként egyedi stílusával generációk ízlését formáló és a rendszerváltoztatás korának fontos témáit a zene nyelvén megszólaltató, sokoldalú előadó-művészete elismeréseként Kossuth-díjban részesült.

Wettstein József piarista szerzetes, a Váci Piarista Rendház házfőnöke, a váci és a budapesti Piarista Gimnázium tanára a teremtett világ matematikai absztrakciók és hit általi megismerésére ösztönző több évtizedes, elhivatott pedagógusi munkája, valamint az Országos Ökumenikus Diákfilmszemle megalapításában vállalt szerepe elismeréseként a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapott Babella Balázs, a szingapúri kajak-kenu válogatott vezetőedzője a magyar-szingapúri sportkapcsolatok fejlesztése terén elért kiemelkedő eredményei elismeréseként.

A Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora. Magyar Arany Érdemkeresztben részesült Uzsalyné dr. Pécsi Rita is a keresztény értékrenden, illetve az érzelmi intelligencia fejlesztésén alapuló organikus pedagógiai módszer képviselőjeként végzett kiemelkedő, tudományos és oktatói munkája elismeréseként a neveléskutató, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola docense, a Keresztény Neveléstudományi Kutatóműhely vezetője.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából miniszteri művészeti kitüntetéseket ítélt oda.  A táncművészet terén kiemelkedő alkotói, előadói tevékenysége elismeréseként Harangozó Gyula-díjban részesítette Csermely György táncművészt, táncpedagógust, producert, a Váci Jeszenszky Balett alapító igazgatóját.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Forrás: vaci-naplo.hu és Dunakanyar Régió

Még szintén érdekelheti...