Verőce

Megvalósul a verőcei strandfejlesztés következő üteme

Verőce Község Önkormányzata Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által közösen meghirdetett „Kisfaludy Strandfejlesztési Konstrukció IV. ütem c. pályázaton 29,45 millió Ft támogatási összegben részesült – olvasható község önkormányzatának honlapján.

A „Turisztikai fejlesztési célelőirányzat” elnevezésű fejezeti kezelésű előirányzat forrásból megvalósuló beruházás célja, hogy 2030-ig az összes szabadvízi strand megújuljon. A konstrukció második ütemében Verőce szabadvízi strandjának fejlesztése nagyobb részt már megvalósult. A jelenlegi fejlesztési ütemben a felújított strand turisztikai vonzerejének fenntartható fejlesztése és európai szinten is versenyképessé tétele a fő cél.

A beruházás keretében megvalósuló szolgáltatások egy része a családok pihenését könnyíti meg a Baba-mama szoba létesítésesével, ahol zavartalan lehetőség nyílik a család legkisebbjeinek szoptatására, altatására, a baba és a mama tisztálkodására.

Felvételünk 2019. augusztus 19-én, a strandfejlesztés I. ütemének ünnepélyes átadásakor készült

A strand kényelmi szolgáltatásai is bővülnek mobil-és elektromos kerékpár töltő pontokkal, valamint a wifi lefedettség növelésével.

A természet közeli pihenést segítendő 100 nm-el növekszik a zöldterület, mely alatt ergonomikus napozóágyak kerülnek kihelyezésre.

A strandolók tájékoztatását segítendő telepítésre kerül egy kombinált információs tábla és hangosító rendszer, valamint a biztonságos pihenést segítendő értékmegőrző szekrények kerülnek telepítésre a családi mosdók előterében és a kamerarendszer is bővítésre kerül.

A szolgáltatások bővítése mellett a vízpart szilárd burkolatú megközelítése és a csapadékvíz-elvezetés javítása valósul meg. 

A támogatás intenzitása 100 százalék, a projekt befejezésének időpontja: 2021. május 31.

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...