Dunakeszi

Épül a viacolor burkolatú sétány a Duna-parton

Már javában épül a dunakeszi Duna soron az a 3 méter széles sétány a gyalogosok számára, amelyen a fejlesztésnek köszönhetően a jövőben biztonságosan, a kerékpárosok és az ott lakók gépjárművei számára fenntartott, jelenlegi úttól elkülönített, önálló járdán sétálhatnak majd.

„A megnövekedett gyalogos- és kerékpárforgalom miatt szükségessé vált az egyre népszerűbb dunai szakaszon a sétálók számára egy 3 méter széles külön járdát építeni a Duna soron, hogy mindenki biztonságosan közlekedhessen” – jelentette be még a beruházás elindítása előtt közösségi oldalán Dunakeszi polgármestere.  

Dióssi Csaba arról is tájékoztatta a lakosságot, hogy a viacolor burkolatú járda a Rév út és a Liget utca közti Duna soron épül meg a gyalogosok számára. A jelenlegi – ugyancsak 3 méter széles viacoloros út – pedig továbbra is megmarad a kerékpárforgalom és azútszakasz mellett lakók autós közlekedésére. Ebben, a régi sávban halad az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút forgalma is.

A bejelentést követően a lakosság részéről számos észrevétel jelent meg a város közösségi oldalain, melyekre reagálva Tóth Eszter, Dunakeszi város főkertésze szakmai tájékoztatójában kijelentette, hogy mindösszesen öt fát vágnak ki, melyek közül három például a tavalyi nagy viharban megsérült, állapotuk rossz, már több ízben visszacsonkoltak, korhadtak. Mint ígérte: az épülő sétány nyomvonala, ahol lehet, kikerüli a nagyobb fákat. A kényszerűségből kivágottak helyett újakat ültetnek.

A kivitelező Penta Kft. munkatársainak keze nyomán már kezd kirajzolódni az új Duna-parti sétány, amely mellett láthatóan a kertészek is elkezdték az új fák telepítését.

 (Vetési) Dunakanyar Régió

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...